Home / Algemeen / Geluk van de koploper helpt SDZ aan punt bij VVH/Velserbroek

Geluk van de koploper helpt SDZ aan punt bij VVH/Velserbroek

Koploper SDZ heeft slechts een punt overgehouden aan het bezoek aan laagvlieger VVH/Velserbroek. De ploeg van Kai Meeuwsse bleef steken op een 1-1 gelijkspel. De lijstaanvoerder van de zondag derde klasse C liep hiermee wel iets uit op achtervolger RODA’23.

Over geluk hadden de Amsterdammers zeker niet te klagen. Na een kwartier miste VVH/Velserbroek een strafschop. SDZ had ruim zeventig procent balbezit en zocht veelvuldig naar een opening om iets aan de score te doen. Echt grote kansen bleven lange tijd uit. “Er was best wat onrust op het veld, misschien door de spanning”, zag Meeuwsse. “VVH is een lastige ploeg om tegen te spelen. Helemaal voor ploegen die het spel willen maken.”

Tijdens de rust bracht de oefenmeester de rust terug in het spel van SDZ. De bezoekers kwamen goed de kleedkamers uit en beloonden dit met een openingstreffer. Davey de Witte nam een afvallende bal vol op zijn slof: 0-1. Toch slaagde VVH/Velserbroek erin de stand gelijk te trekken. De Amsterdamse verdediging stond niet goed opgesteld en Jeffrey Kors strafte dit slippertje af.

Ondanks de gelijkmaker klonk er gejuich vanaf de zijkant nadat bekend werd dat concurrent RODA’23 op 0-1 achter kwam tegen ZSGOWMS. Meeuwsse twijfelde of hij genoegen moest nemen met een punt. SDZ kreeg via Donny Kessing nog een goede mogelijkheid op meer, terwijl ook doelman Ryan Kool zichzelf onderscheidde door de 1-1 stand over de streep te trekken. “Ik denk dat dit wel het geluk van de koploper was. Het liefst had ik natuurlijk drie punten gepakt, maar dit puntje stop ik ook graag in mijn zak.”

Volgende week kan SDZ bij winst op Diemen op matchpoint komen in de titelstrijd, of zou het zelfs al beslist kunnen worden wanneer VVH/Velserbroek bezoek krijgt van RODA’23. “Tegen Diemen hebben we iets goed te maken. Maar dat zal niet makkelijk worden, want zij zullen ook nog volle bak gaan. We lopen wekenlang met spanning in de benen en moeten gewoon ons ding doen.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag derde klasse C.

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
SDZ