Gelukkige driepunter voor KDO tegen DIOS

Na de ruime 5-2 uitnederlaag van vorige week tegen SO Soest, mocht KDO zondag aantreden tegen DIOS. In eigen huis wilden de Kwakelaars graag hun tweede overwinning realiseren tegen de rode lantaarndrager in de 2e klasse B. Voor trainer Raymond de Jong was het een behoorlijke puzzel om zijn basiselftal in elkaar te zetten. Dit had onder andere te maken met de blessure van Menno Lingeman en de afwezigen Sven Vlasman en Erik Verbruggen.

In de eerste helft gebeurde er niet veel in het zonnige De Kwakel. Beide ploegen deden nauwelijks iets onder voor elkaar en zowel KDO als DIOS waren onnauwkeurig in het vijandelijke zestienmetergebied. In het laatste kwartier voor rust waren Mathijs van Rijn (schuin voor het doel), Roy Verkaik (kopbal vanuit een corner) en Jim Klijn (vrije trap over) net niet scherp genoeg om KDO op voorsprong te zetten.

In de tweede helft was er sprake van hetzelfde spelbeeld, waarbij het inbrengen van Bart Hoving na een klein uur spelen voor een positieve impuls zorgde. De fysiek sterke Hoving bracht aanvallend meer power en mede hierdoor kwam KDO steeds beter in de wedstrijd. Tot twee keer toe was Joeri Stange dichtbij de openingstreffer, maar beide kopballen leverden niet het gewenste resultaat op. In de 75e minuut dacht Mathijs van Rijn de 1-0 te maken, maar zijn schot belandde op de rechterpaal. Vlak hierna was het alsnog raak toen Max Wessels, vanuit een ingestudeerde corner, van dichtbij de 1-0 wist binnen te tikken. Na dit openingsdoelpunt had Mathijs van Rijn de 2-0 op zijn schoen, maar opnieuw was de paal een sta-in-de-weg voor hem. In de laatste tien minuten ging DIOS in ene veel meer vooruit voetballen en dit zorgde voor onrust achterin bij KDO. Twee grote kansen kregen de bezoekers op de 1-1, maar dit bleef de Kwakelaars bespaard, mede dankzij knap keeperswerk van Jesper Oudshoorn.

Door deze tweede overwinning van het seizoen schuift KDO langzaamaan op naar boven. Aankomende zondag spelen de Kwakelaars wederom thuis en dan tegen Zeeburgia. De ploeg uit Amsterdam-Oost heeft op dit moment één punt meer dan KDO. Kortom, zodra er opnieuw gewonnen zou worden, komt de onderkant van de middenmoot inzicht.

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in Zondag 2b

Opstelling KDO: Jesper Oudshoorn, Max Wessels, Roy Verkaik, Joris Kortenhorst, Mitchel Smits, Jim Klijn, Thomas Stevens, Timo Kas, Mathijs van Rijn, Thijs Plasmeijer (57e Bart Hoving) en Joeri Stange (87e Jesse Stange).

Tekst: Paul Hogerwerf