Home / Algemeen / Gemakzuchtig SDZ lijdt eerste nederlaag

Gemakzuchtig SDZ lijdt eerste nederlaag

Trainer Kai Meeuwsse ziet het slechts als een incident, maar pijnlijk is de eerste nederlaag in de zondag derde klasse C wel. SDZ ging op eigen veld met 2-3 onderuit tegen Schoten en zag de Haarlemmers hun daarmee op de ranglijst passeren. Een klein tikje in aanloop naar de absolute kraker tegen ZSGOWMS.

“Als je in deze poule een slechte dag hebt, kan je van iedereen verliezen. Wij zijn zelf onze grootste tegenstander”, zegt Meeuwsse. “Voor United/DAVO en ZSGOWMS hoef ik ze niet te motiveren, dat zijn finales, maar je wordt alleen kampioen als je van de andere tien ploegen wint. Ik wist dat het een keer zou gebeuren. Dit is ook even goed om mee te maken. De afgelopen weken was het allemaal hosanna, maar dat gaat niet als je vervolgens in een wedstrijd acht onvoldoendes scoort. Nu is het de vraag hoe we met zo’n nederlaag omgaan.”

Tijdens de warming-up merkte Meeuwsse al wat gemakzucht bij zijn ploeg. Het lukte hem niet om de boel op scherp te krijgen, want halverwege de eerste helft keken de Amsterdammers tegen een 0-2 achterstand aan. Robin de Ridder opende de score, waarna Mevlut Güntürk profiteerde van een grote fout van SDZ-doelman Mitch van Dijk. De sluitpost treuzelde te lang en schoot de bal tegen de aanstormende Güntürk op.

Vrij snel daarna koos de oefenmeester ervoor om achterin één-op-één te spelen. “Ik wisselde mijn aanvoerder, maar ik had er wel acht kunnen wisselen. Het was slecht en slap.” SDZ probeerde nog voor de rust de aansluiting te vinden, maar de paal, lat en de doelman van Schoten zaten in de weg. Ook faalde Raymon Lagerburg twee keer oog-in-oog met de sluitpost. Pas een kwartier voor tijd kwam de thuisploeg terug in de wedstrijd. Een verdwaalde voorzet van Thomas Wollersheim verdween in de verre bovenhoek: 1-2.

Na de aansluitingstreffer gingen de gedachten even terug naar een week eerder, toen een 2-0 achterstand bij United/DAVO werd goedgemaakt. Dat was echter slechts van korte duur, want een grote fout van doelman Ryan Kool, die vlak na de 0-2 Van Dijk verving, leidde de 1-3 in. De sluitpost schatte een voorzet volledig verkeerd in en Güntürk gooide de wedstrijd in het slot. “Echt twee persoonlijke fouten van beide keepers”, was Meeuwsse kritisch. Daarna was er nog te weinig tijd over om het om te draaien. Verder dan de 2-3 van Tim Klaasen-bos kwam SDZ niet.

“Gemakzucht heeft ons de kop gekost. Ik zie dit als een incident. Niet meer en niet minder”, vervolgt de oefenmeester. “Gelukkig spelen we komend weekend tegen ZSGOWMS, voor zo’n wedstrijd hoef ik niemand te motiveren. Daar klappen ze vanzelf wel vol op. En niets is mooier dan dit slechte resultaat weg te poetsen bij ZSGOWMS.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag derde klasse C.