Gepiekt op het juiste moment: WV-HEDW voor tweede keer op rij kampioen

In Zondag 3c stond een spannende ontknoping te wachten. Maar liefst 3 ploegen konden nog kampioen worden: Sporting ’70, Swift en WV-HEDW. De eerste twee ploegen troffen elkaar in Utrecht, WV-HEDW ging op bezoek bij laagvlieger AFC Quick 1890 in Amersfoort. Als WV zelf zou winnen en Sporting ’70 dat niet zou doen, waren de Amsterdammers kampioen. En zo geschiedde.

Vlak voordat de klok twee uur sloeg, barstte er een flinke onweersbui los boven Amersfoort. Dat zorgde voor vertraging, maar uiteindelijk kon er iets na half 3 worden afgetrapt. De eerste kans was al binnen twee minuten voor Max Swart, maar de doelman van Quick redde knap met de voet. Er volgden meer kansen voor WV-HEDW. Maar echt hoogdravend was het allemaal niet. Ook Quick kon niet echt potten breken, het bleef bij een gekraakt schot van Ramin Haydari. Bij rust stond het dus nog 0-0. Dat was ook het geval in Utrecht, wat zou betekenen dat Sporting ’70 de titel pakte.

Snel na rust was wederom Swart dichtbij de openingstreffer, maar zijn schot eindigde in het zijnet. Toch had ook Quick zomaar op voorsprong kunnen komen een paar minuten later, toen een vrije trap maar net open ging. Maar in de 56e minuut brak Tycho de Vries de ban. De Amersfoortse doelman redde eerst nog, maar via de onderkant van de lat kon De Vries de rebound binnenwerken. Het leidde tot grote vreugde bij de Amsterdammers. Een paar minuten later werd het zelfs 0-2 via Midas Ploem Kempkes en WV-HEDW raakte ook nog de lat.

In Utrecht stond het nog altijd 0-0, wat zou betekenen dat de titel binnen was. Maar 1 goal van Sporting ’70 kon daar verandering in brengen en WV was er zelf ook nog niet, want Quick kwam af en toe toch wel dichtbij. WV-HEDW had echter het geluk dat het duel tussen Sporting ’70 en Swift een stuk eerder begonnen was. Toen in Amersfoort de 83 minuut liep, kwam uit Utrecht bericht dat Swift op voorsprong was gekomen en dat het duel daar zo goed als afgelopen was. Luid gejuich vanaf de bank, maar vanaf de tribune werd toch ook gemaand om het hoofd koel te houden.

Daar had WV-HEDW moeite mee. Aanvoerder Freek van der Heide pakte nog geel voor commentaar op de scheidsrechter. En vlak voor tijd was er zelfs nog rood voor Jens Avrap. Hij werd gevloerd en pakte daarna het hoofd van zijn tegenstander vast. Kleine smetjes, maar het zal WV verder niet deren. Met precies 90 minuten op de klok floot de scheidsrechter af en kon het feest beginnen.

Het feest zal in Amsterdam verder gevierd worden, want de bloemen en medailles waren er nog niet. De vertegenwoordiger van de KNVB was afgereisd naar Utrecht. WV-HEDW is voor de tweede keer op rij kampioen en mag het komend seizoen gaan laten zien in de tweede klasse. Bekijk hier de eindstand in Zondag 3c

Bekijk hier alle foto’s van het kampioensduel

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)