Home / Algemeen / ‘Geslepen vos’ Lester Half (FC Uitgeest) velt Zeeburgia opnieuw

‘Geslepen vos’ Lester Half (FC Uitgeest) velt Zeeburgia opnieuw

Zeeburgia is veroordeeld tot nacompetitievoetbal om via die weg handhaving in de zondag eerste klasse A veilig te stellen. Voor de tweede keer dit seizoen had de ploeg van Bert Blank geen antwoord op het spel van FC Uitgeest-aanvaller Lester Half: 1-2.

Door de 2-1 nederlaag vorige week bij JOS/Watergraafsmeer had Zeeburgia het niet meer in eigen hand en was het afhankelijk van wat Hoofddorp tegen AFC’34 zou doen. Er moest gewonnen worden, maar dat bleek net als een week geleden behoorlijk moeilijk. “Het geloof was er, de kansen ook, maar de doelpunten vallen de laatste tijd iets moeilijker. Iedereen heeft zijn best gedaan en het voetbal van de laatste weken is niet slecht, alleen moeten ze elkaar wel belonen met goals.”

Na ruim een uur spelen lukte dat pas toen Joe Zwaan uit een hoekschop trefzeker was. Lang konden de Amsterdammers niet van deze voorsprong genieten. Lester Half (in de heenwedstrijd twee keer trefzeker, red.) trok de stand al snel gelijk namens FC Uitgeest. “Een geslepen vos. Die moet je dus in de gaten houden. Hij doet heel weinig, maar scoort wel twee keer”, zei Blank over Half, die ook de 1-2 voor zijn rekening nam. Op dat moment wist Zeeburgia – dat een kwartier later begon vanwege het uitlopen van een eerdere wedstrijd – al dat het Hoofddorp niet meer konden inhalen, omdat de concurrent een punt pakte.

In de eerste ronde van de nacompetitie wacht een thuiswedstrijd tegen FC Den Helder. “We spelen tegen tweedeklassers en die mag je nooit onderschatten, maar ik denk dat we een goede kans maken. We hebben bewezen dat we het kunnen. Het geloof moet er alleen een beetje inkomen en misschien deze week extra trainen op afronden.”

Kijk hier voor alle uitslagen en de eindstand van de zondag eerste klasse A.

Archieffoto: Mario Wormhoudt

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)