Gestolen zege houdt AFC aan kop

AFC heeft zaterdagmiddag goede zaken gedaan in de titelstrijd in de Tweede Divisie. Het duel met Quick Boys leek te eindigen met de brilstand op het bord, waardoor de Amsterdammers de koppositie weer zouden kwijtraken. In de laatste minuut viel er, tegen de verhoudingen in, toch nog een Amsterdamse goal: 1-0.

Al na een paar minuten was Quick Boys dichtbij de 0-1, toen El Kachati de bal hard op de paal schoot. In de rebound kwam de bal voor de voeten an Franken, maar hij schoot ruim over. Het duurde een tijdje voordat AFC gevaarlijk werd, maar uiteindelijk ontstond er een mogelijkheid voor Ignacio. Doelman Van der Helm kon echter ingrijpen op zijn inzet. Aan de andere kant was er via Franken weer een mogelijkheid voor de bezoekers, maar zijn schot ging net naast. En ook Van den Meiracker had met het hoofd een goede kans, maar kopte naast.

Na rust was het weer Ignacio die voor AFC gevaarlijk werd, maar ook hij kopte naast. De beste kansen bleven echter voor de bezoekers uit Katwijk en een vrije trap van Runderkamp ging net langs de paal. Even later zag hij ook nog een schot voorlangs gaan. Tien minuten voor tijd leek Quick Boys na een handsbal vanaf de stip dan toch de verdiende 0-1 te kunnen gaan maken. El Kachati miste en de rebound was niet aan Van den Meiracker besteed, hij stuitte op Van Zetten.

Daarna deed El Kachati nog een paar pogingen zijn fout te herstellen, maar steeds wilde de bal er niet in. Eén keer was het wel raak, maar ging de goal niet door vanwege buitenspel. Zo leek het 0-0 te blijven, tot de slotminuut. Toen was daar plotseling Linthorst die wist te scoren en daarmee AFC hele belangrijkste punten bezorgde.

De Amsterdammers blijven aan kop en moeten dat nog twee weken zien vast te houden. Volgende week gaat AFC op bezoek bij OFC. Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in de Tweede Divisie

Foto’s: Tom Poederbach 

 

 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
AFC