Zaoudi, hier op archiefbeeld, stopt voorlopig als voetbaltrainer.

Gevoel: Mohad Zaoudi stopt als voetbaltrainer

Trainer-coach Mohad Zaoudi stopt na dit seizoen voorlopig als voetbaltrainer. De coach, voor het eerste jaar eindverantwoordelijk bij HBOK, doet een stap terug aan het einde van het seizoen. Zaoudi: ,,Ik ga even helemaal niks doen.”

Na zijn voetbalcarrière stortte de ambitieuze Zaoudi zich bij AFC in 2005 op het trainersvak als jeugdtrainer. Zijn volgende klussen waren het assistentschap bij Zwaluwen’30, waarna hij het stokje overnam als hoofdcoach. Bij ZOB stond hij vervolgens zes jaar aan het roer. Zijn liefde voor AFC liet hij niet onbeantwoord en trainde daar de zaterdag 1, met afgelopen seizoen een kampioenschap zonder promotie. Een grote teleurstelling voor de voetbaltrainer, het AFC team en de club.

In het seizoen 2023-2024 staat de coach in Zunderdorp bij HBOK met veel plezier voor de groep, maar aan die samenwerking komt na één seizoen een einde. Zaoudi: ,,Ik ben eigenlijk al mijn hele leven aan het rennen en vliegen. Eerst als voetballer, daarna direct door als trainer. Het is een soort verslaving, waar je moeilijk los van raakt. Mijn gevoel zegt dat het echt tijd wordt om een jaar niets te gaan doen. Als het mooi weer is, gewoon even te genieten. Dit vak slokt je op. Het is niet alleen de training van dinsdag, donderdag en de wedstrijd van zaterdag. Ik sta non-stop aan. Het begint al op de maandag.”

HBOK 2023-2024
HBOK – selectie 2023-2024

Het besluit – dinsdagavond werd het bekend gemaakt binnen de club- kwam toch wel als een donderslag bij heldere hemel. Zaoudi: ,,Het gevoel kwam echt uit het niets. Iedereen was zelfs een beetje verbaasd, ik zelf eigenlijk ook. Het is vooral een gevoelskwestie. Ik heb een nieuwe baan, dat zal onbewust hebben meegespeeld. Ik ga voor het eerst in lange tijd een keertje aan mezelf denken. Ik wil met HBOK het seizoen op een fantastische manier gaan afsluiten. Ik werk met een geweldige groep bij een mooie club. We gaan strijden voor het hoogst haalbare. Als het in de toekomst weer gaat kriebelen, dan zien we wel. Misschien wel een jeugdelftal? We gaan het zien.”

Voor HBOk is de zoektocht inmiddels begonnen naar een nieuwe hoofdcoach. Daan Braspenning: ,,We vinden het jammer, want we doen het goed in de competitie. We gaan weer op zoek naar een trainer-coach die past bij HBOK. We respecteren uiteraard het besluit van Mohad en wensen hem alle succes dit seizoen en in de toekomst.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)