Geweldige competitiestart voor Monnickendam: “Het team heeft een uitstekende mentaliteit”

Adri Looijen is zijn eerste seizoen als hoofdtrainer van Monnickendam uitstekend begonnen. De eersteklasser behaalde in de eerste vijf wedstrijden dertien punten en hoeft uitsluitend WV-HEDW voor zich te dulden, waarmee het de degradatieplaatsen voorlopig ver achter zich houdt.

De hoofdtrainer heeft het goed naar zijn zin bij Monnickendam. “Als de resultaten goed zijn, dan heeft een club vaak niets te klagen over de sfeer. Dat is bij ons ook zo”, vertelt Looijen, die tevreden is over zijn ploeg. “Onze voorbereiding was matig, net zoals de bekerwedstrijden. We waren in die periode zoekende naar de juiste formatie. Toen zagen we echter al dat de mentaliteit binnen het team uitstekend was en dat alle jongens hun schouders eronder zetten wanneer het minder ging.” Looijen is zeer enthousiast over assistent-trainer Martijn Kaars. “We doen het dit seizoen samen en vullen elkaar écht geweldig aan.”

Na het 1-0 verlies in het laatste bekerduel met Kleine Sluis gingen de technische staf en spelersgroep op dinsdagavond met elkaar om de tafel zitten. Het doel was om beter aan de competitie te beginnen en dat lukte. Na een 1-3 overwinning op Honselersdijk volgden overwinningen op Zwaluwen ’30 (1-0), Valken ’68 (3-4) en Forum Sport (1-0). Uitsluitend tegen ZOB moest Monnickendam genoegen nemen met een 2-2 gelijkspel. “We moeten eerlijk zijn dat we soms wat geluk hebben, anderzijds verdienen we de punten zelf. Zo was de overwinning op Forum Sport een knappe zege, zeker omdat we zolang met tien man speelden.”

Looijen geniet in deze periode extra van zijn team. Zo ziet hij Daan Pruim, die afgelopen zomer terugkeerde van De Dijk, wekelijks een belangrijke rol vervullen. “Daan doet het echt geweldig in het elftal. Zelf wil hij graag voorin spelen, maar de ploeg heeft hem vooralsnog achterin nodig. Hij speelt een belangrijke rol in het verdedigende blok. Maar als hij zo speelt, dan maakt het bijna niet uit waar hij staat.”

Waar Monnickendam een duidelijke doelstelling uitsprak om in de eerste klasse te blijven spelen, doet het vooralsnog mee voor de bovenste plaatsen. “Ik hoorde verschillende mensen aan het begin van het seizoen stellen dat Monnickendam een degradatie bijna niet kon ontlopen, waardoor het extra mooi is dat we hiertoe in staat blijken te zijn. Anderzijds moeten we nu ook niet doen alsof we voor het kampioenschap gaan meestrijden. De tweede plek is boven onze stand. Mochten we voor het linker rijtje kunnen meedoen, dan is dat geweldig. Anders moeten we vooral zorgen dat we erin blijven.”

De aankomende weken kan de selectie bewijzen hoe goed het is. Zaterdagmiddag gaat Monnickendam op bezoek bij Argon, terwijl een week later een thuiswedstrijd tegen WV-HEDW op het programma staat. “Dat zijn natuurlijk prachtige potjes om te spelen. Als technische staf voelen we gezonde spanning, maar niets meer dan dat. Of we voor een periodetitel kunnen meedoen? Dat is nog te vroeg om te zeggen, maar onze competitiestart geeft vertrouwen voor de komende weken.”

Tekst: Jordi Smit
Foto Mario Wormhoudt

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)