Home / Algemeen / Gewijzigd DCG houdt punt over aan duel met Hooglanderveen

Gewijzigd DCG houdt punt over aan duel met Hooglanderveen

Voorafgaand aan de wedstrijd tussen DCG en Hooglanderveen had de thuisploeg zijn huiswerk gedaan. Zo was bekend dat Hooglanderveen in een 5-3-2, dan wel een 3-5-2-formatie speelde. Trainer Ibrahim El Mahdioui besloot om gedurende de training erop te anticiperen. De Amsterdammers traden in dezelfde formatie aan. 

“Hierdoor hadden we duidelijkheid over onze speelwijze en wisten we hoe we Hooglanderveen moesten bestrijden”, aldus El Mahdioui na de wedstrijd. Gedurende de wedstrijd ging het spel op en neer en was het lastig om een bovenliggende ploeg aan te wijzen. “Wij waren vooral slordig in de eindfase, waardoor er in het laatste deel net steeds wat fout ging.” Terwijl Hooglanderveen juist op andere momenten slordig was. Wel speelden de gasten met veel beweging op de vleugels, wat El Mahdioui echt een wapen voor Hooglanderveen vindt. “Het was goed dat we ons hadden aangepast, het is namelijk een goede tegenstander.”

DCG kwam op voorsprong nadat Anwar Akrouh een vrije trap had voor geslingerd. Er ontstond een soort scrimmage, waardoor de bal via een speler van Hooglanderveen in het doel verdween. Hooglanderveen kwam op gelijke hoogte na een soepele aanval. De spelmaker gaf de bal aan een van de aanvallers mee, DCG-keeper Marcel Ons redde nog maar dat was niet voldoende. Pim Gijtenbeek kon de gelijkmaker in een leeg doel werken.

De ploegen zochten met een 1-1 tussenstand de kleedkamers op, maar ook na het tweede bedrijf stond dit nog op het scorebord. Door het gelijke spel kan DCG een punt bijschrijven, waardoor het totaal op zeven komt. “Ik ben blij hoe het nu gaat. We hebben de stijgende lijn te pakken, zowel op individueel gebied als qua team. Iedereen doet zijn best, voert zijn taken uit en daardoor gaan we het beste eruit halen”, besluit El Mahdioui. Bekijk hier de uitslagen, stand en het programma in de zondag tweede klasse B.

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
DCG