HBOK en Donny Rijnink kunnen weer lachen na de 4-0 overwinning

Gifbeker blijkt nog niet leeg bij verliezend HBOK

HBOK startte zaterdagmiddag goed en nam zelfs een 2-1 voorsprong tegen het sterke Zuidvogels uit Huizen. Max Sajet ontving voor de rust zijn tweede gele kaart en werd daardoor onbedoeld hoofdrolspeler. Met tien tegen elf hield HBOK lange tijd stand, maar moest in de slotfase zelfs nog een punt uit handen geven: 2-3.

HBOK slaagt er zodoende maar niet in de vormcrisis van zich af te schudden. In Zunderdorp was titelkandidaat De Zuidvogels uiteindelijk te sterk en gaf de thuisploeg aan het einde nog een rechtse directe. Het was de achtste nederlaag van HBOK in successie.

Zuidvogels zelf kende een roerige tijd. De hoofdtrainer die tijdens de heenwedstrijd dit seizoen nog op de bank zat – Jesse Donker- vertrok in de winterstop en begon Rob de Groot met nieuwe ambitie bij de Huizenaren in de winterstop. Trainers komen en trainers gaan, zo eenvoudig lijkt het. Bij HBOK zwaait de hartstochtelijke Juan Coto de scepter en wilde vanzelfsprekend een goed resultaat halen met zijn jongens.

Coto: “De gifbeker moet kennelijk helemaal leeg”. De trainer van HBOK toont zich ondanks de 2-3 nederlaag tegen Zuidvogels nog strijdbaar en positief. Ik dacht dat ik de gifbeker helemaal leeg had gedronken. Maar dit blijkt niet zo te zijn. Ik vind dit triest voor de ploeg en het publiek”, reageerde hij. “Natuurlijk baal ik. Maar opgeven? Nooit! We hebben nog twaalf duels voor de boeg. Weet je hoeveel punten dat kunnen opleveren”?

“Davey Claus maakte vandaag twee mooie goals, een kopbal en een intikker na een breedte bal voor het doel, en we staan op een keurige 2-1 voorsprong. We doen ontzettend goed mee, ik vind ons zelfs wat sterker. We halen ook de rust met die 2-1 voorsprong. Natuurlijk, vanaf het moment dat Sajet zijn tweede gele kaart krijgt in de vijfendertigste minuut is het hoofdzakelijk tegenhouden. We hebben gezwoegd, maar het was net iets te veel van het goede. Overigens vond ik de rode kaart discutabel, fluitist Schaft kan die tweede gele kaart geven, maar hoeft het niet te doen. Het was geen zware overtreding”.

Sajet zal gemist worden, mits geschorst voor de volgende wedstrijd(en), want hij is toch wel één van de stabielere factoren binnen de ploeg dit seizoen.

Het zelfvertrouwen van de spelers van HBOK heeft desondanks de laatste maanden forse tikken opgelopen. Voor de winterstop verschafte HBOK zich veel kansen en was het de ploeg die regelmatig trefzeker was. Het maakt tot nu toe zelfs meer doelpunten (26) dan bijvoorbeeld koploper Montfoort. “Wij creëren misschien nu ietsjes minder kansen of zijn afhankelijker van spelers die van nature makkelijk scoren”, aldus Coto. ,Wij beschikken momenteel niet over de kwaliteiten om wedstrijden als die tegen De Zuidvogels ‘eventjes’ te winnen, al had ik het nog moeten zien als we met elf waren blijven staan. Dan hadden we denk ik de wedstrijd over de streep getrokken, maar dat blijft koffiedik kijken”.

“We krijgen elke week wel een compliment: of we spelen heel aardig, of we strijden tot het bittere eind en zijn lastig te kloppen. Maar, we moeten gewoon snel wat punten halen, vind Coto”. Op basis van het doelsaldo staat HBOK nog op plek dertien. “Onze eerste prioriteit is de plek van de nacompetitie halen. We moeten positief blijven. Negativiteit kunnen we niet gebruiken. En daarna zien we wel verder”.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zaterdag eerste klasse A

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)