Gifbeker moet helemaal leeg voor Blauw-Wit Beursbengels

Zaterdag tweedeklasser Blauw-Wit Beursbengels blijft vastzitten in de hoek waar de klappen vallen. De ploeg van Jean-Paul van Zoghel en Ronald van de Meent kreeg van ZOB een paar extra tikken met een 4-0 nederlaag.

Door alle blessureperikelen en de afwezigheid van doelman Youssef el Abdallaoui (zaterdagochtend vader geworden) had het trainersduo slechts de beschikking over één (ook nog eens half fitte) wisselspeler. Toen ZOB ook al na twee minuten op voorsprong kwam aan Dennis Jansen, was de conclusie snel getrokken dat het weer een lastige middag zou worden. De eerste helft ging verder redelijk gelijk op. Blauw-Wit Beursbengels dacht de rust te halen met deze minieme achterstand, maar Jansen had iets anders in zijn hoofd. Een lange rush kon niet worden onderbroken en met een schuiver in de verre hoek werd invaller keeper Mostafa Youssef kansloos gelaten: 2-0.

In de tweede helft was duidelijk zichtbaar dat het moreel van de bezoekers tot het nulpunt was gedaald. ZOB zette de duimschroeven aan en vergat in eerste instantie de kansen te benutten. Met nog een half uur te spelen ging het ineens snel. In de 64ste minuut verscheen Dave Ninteman na een vloeiende combinatie alleen voor doelman Youssef voor de 3-0 en Colin Coenderman pakte vlak daarna een cadeautje van Youssef uit om de eindstand op 4-0 te bepalen.

Wat voor Blauw-Wit Beursbengels nog veel erger was, was dat eerst Erwin Smajic vanwege te fel reageren op de scheidsrechter tegen zijn vijfde gele kaart van dit seizoen aanliep – en dus geschorst is – en Rainer Sion met twee keer geel zelfs het einde van de wedstrijd niet haalde. Zij ontbreken dus over twee weken tegen AMVJ, wanneer de Amsterdammers hun jacht op de eerste zege sinds half januari vervolgen om de nacompetitie nog te kunnen ontlopen.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag tweede klasse A.