Home / Algemeen / Giliano Eijken (FC Aalsmeer) mikt voor zichzelf op tien doelpunten

Giliano Eijken (FC Aalsmeer) mikt voor zichzelf op tien doelpunten

Als vleugelaanvaller van Diemen en SDZ was Giliano Eijken de voorgaande seizoenen flink op schot in de zondag derde klasse C. Na het kampioenschap met SDZ wilde hij het op een hoger niveau proberen. FC Aalsmeer bood hem die kans en in de eerste klasse gaat Eijken opnieuw voor de dubbele cijfers met zijn doelpuntentotaal.

“Ik heb het erg naar mijn zin bij Aalsmeer”, begint de aanvaller het gesprek. Het is ook allemaal heel snel gegaan, weet Eijken. “Ik ging van Diemen naar SDZ. Afgelopen seizoen werden we kampioen, scoorde ik twintig keer en had ik eenentwintig assist. Dat is erg veel voor een buitenspeler en dan val je op.”

De stap van de derde naar de eerste klasse bevalt de aanvaller goed, maar hij merkt op dat het allemaal wel zwaarder is. “Het is veel sneller en een stuk fysieker dan ik gewend ben. Ik merk bij mezelf dat ik soms nog moet werken aan mijn handelingssnelheid, maar dat is ook logisch als je van de derde naar de eerste klasse gaat.”

FC Aalsmeer trok dit seizoen veertien nieuwe namen aan en heeft daardoor een vrijwel nieuwe selectie. “Er zijn veel nieuwe jongens bijgekomen, waaronder ikzelf. We hebben een erg jonge selectie en dat merk je soms in de wedstrijden. De afgelopen twee wedstrijden verloren we en dat kwam doordat de tegenstanders soms wat volwassener zijn dan wij.”

Voor zichzelf legt hij de lat hoog. Zijn persoonlijke teller staat momenteel op twee doelpunten. Hij mikt op minstens tien goals. “Ik wil ook dit seizoen weer in de dubbele cijfers eindigen. Het is een stuk minder dan vorig jaar, maar het is ook twee niveaus hoger.”

Foto: Ton van Eenennaam

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)