Home / Algemeen / Giliano Eijken (SDZ) kiest met FC Aalsmeer voor stap omhoog

Giliano Eijken (SDZ) kiest met FC Aalsmeer voor stap omhoog

Giliano Eijken vertrekt na één seizoen bij zondag derdeklasser SDZ. De veelscorende vleugelaanvaller maakt een stap omhoog en speelt volgend seizoen voor FC Aalsmeer in de zaterdag eerste klasse A.

“Deze kans moet ik grijpen. Het is voor mij weer een stapje omhoog van de derde naar de eerste klasse. Ik ben toe aan een nieuwe stap en ik wil dit met beide handen aangrijpen”, zegt Eijken enthousiast. “In de eerste klasse kan ik mij verder ontwikkelen tot een betere voetballer.”

Na een gesprek met trainer Cor van Garderen had de aanvaller meteen een goed gevoel bij de Aalsmeerders. “Cor heeft mij verteld over de speelwijze en de samenwerking. Het voelde goed aan en de trainer heeft op hoog niveau getraind en gevoetbald. Ik denk dat hij mij beter kan maken. Hij was afgelopen zondag komen kijken en vertelde dat hij mij een goede speler vindt, maar dat er nog verbeteringen zijn.”

Eijken kwam afgelopen zomer over van Diemen en laat SDZ, koploper van de zondag derde klasse C, na één seizoen achter zich. “Het is een fantastisch jaar bij SDZ. We hebben een leuke groep en staf. Een warme club en ik ga de fans zeker missen. We doen volop mee voor het kampioenschap en ik heb goede hoop dat we ook bovenaan eindigen. Het is mijn doel om dit seizoen mooi af te sluiten, want dat verdient de club.”

Van SDZ naar FC Aalsmeer is een flinke stap omhoog voor de linksbuiten, al verwacht hij geen aanpassingsproblemen op het hogere niveau. “Ik heb vorig jaar bij Diemen zeventien keer gescoord en dit seizoen bij SDZ veertien keer. Dat zijn goede statistieken voor een buitenspeler. Het gaat lekker en ik laat mijzelf verrassen bij Aalsmeer. We krijgen te maken met sterke tegenstanders, dus het zal pittig worden. Ik ben er in ieder geval klaar voor en ik ga mijn kans grijpen.”

Verslag Roy Baltus

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)