Giovanni Santangelo

Giovanni Santangelo maakt overstap naar Amstelveen Heemraad

Al twee jaar heeft Amstelveen Heemraad een keepersprobleem. Door diverse omstandigheden is de beschikbaarheid soms lastig en daarom gingen de trainers op zoek naar een extra keeper. Toen duidelijk werd dat Giovanni Santangelo tweede keeper werd bij FC Aalsmeer nam Norbert Alblas, samen met Edwin van Maas verantwoordelijk voor derdeklasser Amstelveen Heemraad, contact op. Na twee gesprekken en een uitvoerige uitleg waar Amstelveen de komende jaren naar toe wil, besloot Santangelo naar Amstelveen te vertrekken.

Giovanni Santangelo, deze maand wordt hij 25 jaar, doorliep de gehele jeugdopleiding bij Argon en ging in 2016 naar FC Aalsmeer, dat destijds uit kwam in de eerste klasse. Santangelo verkaste na dat seizoen naar competitiegenoot CSW en eindigde dat seizoen weer op de 7e plek in de eerste klasse. Het seizoen daarop ging hij de uitdaging aan bij Victoria uit Loosdrecht. Deze club was drie keer op rij gepromoveerd, maar de eerste klasse was net een brug te ver. Victoria degradeerde terug naar de tweede klasse. De doelman ging terug naar Aalsmeer en begon als eerste keeper, maar moest zijn plek afstaan aan Nick van der Wiel. 

“Toen Norbert Alblas mij belde voor een gesprek was ik erg enthousiast. Norbert is zelf prof-keeper bij NEC en kan mij weer wat beter maken. Tijdens het gesprek hebben de trainers mij uitgelegd wat hun visie is voor de komende jaren. Veel inpassen van spelers vanuit de eigen jeugd, een duidelijke spelpatroon voor het team en er is erg veel enthousiasme”, vertelt Santangelo over zijn keuze voor Amstelveen Heemraad.

Over doelstellingen is de keeper duidelijk: “Ik wil veel spelminuten maken, dus zal er gelijk van het begin moeten staan om de plek onder de lat te verdienen. Daarnaast natuurlijk zo hoog mogelijk eindigen met Amstelveen, want de club speelt te laag met zijn potentie.”

Tekst: Helmer Vercasman  

Foto: Hans van Beek

 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!