Glansrol voor Melvin Holwijn (Arsenal) tijdens winst op AMVJ

De goede start van Arsenal blijft zich doorzetten. De ploeg van Imro Wielkens versloeg AMVJ met 3-1 en draait hierdoor nog altijd goed mee in de top van de zaterdag tweede klasse A. Met een doelpunt en een assist was er een glansrol voor de 39-jarige Melvin Holwijn.

Dat Arsenal de bezoekers zou verslaan, zag het na 45 minuten niet naar uit. Uitgezonderd een goede eerste mogelijkheid voor clubtopscorer Mick Hurks hadden de Amsterdammers weinig in te brengen. “We hadden geen controle over de wedstrijd en mochten blij zijn dat het nog 0-0 stond, na twee grote kansen voor AMVJ”, zei Wielkens. Tijdens de rust kreeg hij de mogelijkheid om iets te veranderen en kwam Arsenal daardoor beter uit de kleedkamer.

Toch kreeg de thuisploeg een vroege tegentreffer te verwerken. Amper een minuut nadat René Boer de score had geopend namens de Amstelveners, was het overigens alweer gelijk. Op aangeven van Melvin Holwijn (“gooit er op 39-jarige leeftijd nog even een demarrage van dertig meter uit”) tekende Rico Hoeboer voor de 1-1. “Vanaf dat moment was het éénrichtingsverkeer.”

Een tweede flitsende actie van Holwijn resulteerde in de 2-1. De oud-prof kon alleen met een overtreding worden afgestopt, waar hij een strafschop voor kreeg. Deze benutte de aanvaller zelf met een schot in de kruising. AMVJ probeerde hierna met een slotoffensief een punt te pakken. Het lukte Arsenal om alle rijen goed gesloten te houden en in de tegenstoot de wedstrijd te beslissen. Centrale verdediger Jan Roeters kon vrij op het vijandelijke doel aflopen en maakte geen fout: 3-1.

Door de overwinning komen de Amsterdammers op de gedeeld tweede plek, samen met ZOB. De achterstand op koploper Monnickendam bedraagt vier punten. Met twintig punten heeft Arsenal al tweederde van het totaal van vorig seizoen (dertig) behaald. “En we hebben niet het idee dat we met gepikte punten rondlopen”, zei Wielkens. “We realiseren ons heel goed dat het een lang seizoen is. Praten over kampioenskandidaat over andere prijzen is allemaal niet aan de orde. Wij zijn blij dat we constanter en stabieler zijn geworden, maar niet bezig met de stand.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag tweede klasse A.

Archieffoto: Jos Spitteler