Home / Algemeen / Goal Buimer tegen oude ploeg niet genoeg om resultaat te boeken voor Swift
avv Swift

Goal Buimer tegen oude ploeg niet genoeg om resultaat te boeken voor Swift

Na twee duels was Swift samen met Ajax de enige ploeg die nog een 100% score had in de Vierde Divisie Zaterdag B. Daar kwam voor beide ploegen dit weekend een einde aan. Swift moest zijn meerdere erkennen in Eemdijk en verloor met 2-1.

In de openingsfase waren er weinig kansen voor beide ploegen, maar na een half uur kwam het duel wat los. Eerst kreeg Argjend Selimi een goede kans namens de thuisploeg en daarna was het voor Swift Fidel Yilmaz die de bal naast kopte. De Amsterdammers openden vervolgens wel de score. Het was uitgerekend Bas Buimer, vorig seizoen nog speler van Eemdijk, die er 0-1 van maakte na een counter van de Amsterdammers. Vlak voor rust kwam de thuisploeg weer op gelijke hoogte. Jeffrey van den Dikkenberg en Yannick Bouw gingen een een-tweetje aan, waarna eerstgenoemde scoorde.

Vlak na rust was het Bouw die er 2-1 van maakte. Hij kon profiteren van een ongelukkige terugspeelbal van Swift en de bal binnen schuiven. Eemdijk had in de tweede helft kansen om de score uit te breiden, maar de marge bleef beperkt tot een. Daardoor had Swift tot het laatst zicht op een resultaat, maar het wist de 2-2 niet te forceren.
Zo leed het het eerste puntverlies van het seizoen en moet Swift de koppositie aan stadsgenoot WV-HEDW laten. Volgende week komt SDV Barneveld op bezoek aan het Olympiaplein. Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in de Vierde Divisie Zaterdag B
Archieffoto: Jos Spitteler
Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)