Milan Egberts

‘Goed is leuk, maar goed moet beter’. Milan Egberts blijft zoeken naar eigen top

Alles wil hij halen uit zichzelf, als mens en voetballer. Milan Egberts is met zijn 23-jaar één van de vele jongere spelers in de selectie van RODA’23, streeft altijd naar net dat beetje meer, naar net dat stukje beter, naar net dat stapje extra. Een gesprek met de middenvelder uit Osdorp, die dit seizoen op zijn favoriete positie goed uit de verf komt.

Aardige jongens

Met een vader die zelf fanatiek voetbalde bij ‘Panca’, begon de jonge Milan Egberts in Badhoevedorp zijn voetballende leven. RODA’23 werd zijn volgende station, totdat na drie seizoenen AFC lonkte. In Amsterdam speelde hij in het Coronajaar bij O21, al mocht dat geen naam hebben. Een studie in Zweden onderbrak zijn voetballoopbaan in Nederland, die hij in het seizoen 2022-2023 weer oppakte in Bovenkerk. ,,Vorig seizoen, mijn eerste jaar bij de RODA-selectie, was een goed jaar. Net geen prijzen. Dat was wel zuur. Ik vond het vooral fijn om bij RODA te gaan voetballen. Het zijn allemaal aardige jongens.”

Milan Egberts

Dit seizoen loopt het allemaal iets anders dan verwacht. ,,We haalden vooral in het begin weinig tot geen punten. Op een bepaalt moment werd gekozen voor een andere speelwijze, dat ook niet goed uitpakte. Met een goed gesprek, waarin we de koppen bij elkaar staken, probeerden we de speelwijze van vorig seizoen weer op te pakken. Dat ging een stukje beter. In het begin zat het ook niet mee. Het balletje viel steeds even verkeerd. Het is lastig om daar de vinger precies op te leggen. Wel hadden we behoorlijk veel absenties van bepalende spelers. Sinds we de oude formatie hanteren, staan we bovenaan in de tweede periode. Nu valt de bal wel gunstiger voor ons aan de juiste kant.”

Milan Egberts

Niet alleen het team lijkt beter te gaan draaien, dat geldt ook voor Egberts die in zijn element lijkt. ,,Ik sta sowieso op mijn favoriete positie. Ik krijg een hoop goede ballen van mijn medespelers. Ik probeer daar uiteraard iets goeds mee te doen. Ik scoor regelmatig de laatste wedstrijden. Met Nick Leerkes en Bart van den Boogaard op het middenveld is het lekker voetballen. Maar ook Abdellah ‘Appie’ Attalj geeft goede ballen vanaf de flanken, waar ik wel wat mee kan. Tom Kok vind ik een toegevoegde waarde voor ons. Hij brengt pit en power mee. Dat ontbrak soms wel eens. Hij heeft ook veel ervaring op divisie niveau opgedaan. Wij zijn niet onervaren, maar missen toch nog wel dat stukje volwassenheid. En van goede voetballers kun je altijd leren. Ik probeer daar in elk geval voor open te staan.”

Milan Egberts

,,Na slechte resultaten was er altijd positiviteit, al was de sfeer wel wat minder. Of ik tevreden ben? Dat ben ik eigenlijk nooit. Ik ben wel blij met mijn ontwikkeling. Onze trainer Bnar praat ook veel, is eveneens fanatiek en heel enthousiast. Dat werkt prima voor mij en het team. En dat ik door te spelen beter kan worden. Het gevoel dat het nog beter kan, is er wel altijd. En dat kan ook. Dus daar gaan we voor.”

Milan Egberts

Ook RODA zocht naar een manier om weer verder tot elkaar te komen deze winterstop. ,,Ons trainingskamp in Keulen was fantastisch. We hebben daar twee keer getraind, zijn uit geweest, hebben een ijshockey wedstrijd met elkaar bezocht en een educatieve toer gedaan. Op de terugweg was het een stuk rustiger in de bus, haha.”

Milan Egberts

De lijn van voor de winterstop zal doorgezet willen worden. ,,Dat lijkt me duidelijk, ja. We hebben altijd veel vertrouwen gehad en dat is gebaseerd op feiten. We hebben een goed team. Als je dan geen punten haalt, ga je wel nadenken. We staan er goed voor in de tweede periode, die willen we pakken. We staan daarin bovenaan, maar wel met nog genoeg potjes voor de boeg. De komende duels zijn heel belangrijk. Daar zit de derby op het veld van Martinus ook tussen, begin februari. Dat zijn natuurlijk de mooiste potjes, ik hoop op veel mensen. Extra speciaal voor mij, aangezien Martinus-trainer Michael Crombeen mijn trainer was bij AFC A1. Dan ben ik helemaal opgeladen. Het word een lekkere zondag. Daar kan ik echt van genieten.”

Foto: Koos van der Leest

Tekst: Harold van Ineveld

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)