Goed presterend JOS Watergraafsmeer continueert samenwerking met Richard Pel

Richard Pel zit met de zaterdagselectie van JOS Watergraafsmeer in een uitstekende periode. Tegen Buitenboys, AH ’78 én VVA/Spartaan slaagden de Amsterdammers erin om de drie punten binnen te halen. Aangezien hij inmiddels zeker weet dat hij ook volgend seizoen voor de groep staat, is hij dan ook volledig klaar voor het slotstuk van het competitieseizoen.

Er zijn weinig trainers die zolang hoofdtrainer van een vereniging zijn als Pel. De oefenmeester is bezig aan zijn twaalfde seizoen bij JOS Watergraafsmeer, maar houdt nog altijd evenveel van de club. Met de vereniging speelt hij intussen alweer jarenlang in de derde klasse. Aan ervaring dan ook geen gebrek, maar Pel merkt dat hij aan een geheel ander seizoen bezig is dan de laatste jaren. De hoofdoorzaak is daarbij corona.

“Het is een enerverend seizoen, maar dat geldt uiteraard voor vrijwel alle clubs”, zo merkt Pel op. “Ook wij hebben vrijwel het gehele voetbaljaar al last van blessures en coronagevallen. Het komt zelden voor dat ik met dezelfde spelers kan beginnen, waardoor ik gedwongen ben om wisselingen in het elftal aan te brengen. Als trainer ben je juist op zoek naar vastigheid, dus dat maakt het presteren niet eenvoudig.”

Desondanks heeft JOS Watergraafsmeer een ijzersterke periode achter de rug. “Eigenlijk begon het bij de verloren wedstrijd tegen Wartburgia. We verloren dan wel met 5-2, maar creëerden veel mogelijkheden tegen hen. Zij hebben simpelweg meer kwaliteiten, alleen we lieten wel zien waartoe we in staat waren. Daarom heb ik de spelers na de wedstrijd een groot compliment gegeven.”

Tijdens de volgende speelronde stond een duel met Buitenboys op het programma. De tegenstander was gezien de stand de favoriet, maar het was JOS Watergraafsmeer dat aan het langste einde trok. “Buitenboys was slordig, terwijl wij wat geluk hadden. De overwinning brak echter iets los in onze selectie. Sindsdien staat er een hecht team dat zeer lastig te verslaan is.”

De zeges op AH ’78 en VVA/Spartaan zetten de huidige vorm kracht bij. De selectie lijkt dan ook volledig klaar voor aankomend weekend, wanneer opnieuw een topduel staat te wachten. Dan neemt JOS Watergraafsmeer het namelijk op tegen Pancratius. “Het uitduel was een flinke deceptie voor ons, dus we hebben nog wat tegen ze recht te zetten. Hopelijk komen we weer sterk voor de dag.”

Inmiddels is ook duidelijk dat Pel aankomende zomer zijn dertiende seizoen ingaat. “Dit is de mooiste club van Amsterdam, waardoor ik nooit twijfels heb. Wél vind ik het belangrijk om aan mijn spelers te vragen wat ze willen. Zij hebben uiteindelijk het beslissende woord.” De spelersgroep reageerde echter positief op zijn langere verblijf. “Momenteel stromen een aantal jongens door uit de jeugdopleiding en daarmee heb ik eveneens een goede connectie. Ik heb daarom veel zin om door te gaan.”

Tekst: Jordi Smit
Foto: Hans van Beek

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)