Goede start voor Colijn bij AFC zaterdag: “Dit gaan we vieren”

Bij AFC zaterdag stond Wessel Colijn als oefenmeester langs de lijn bij de wedstrijd tegen HBOK. Hij begon dit seizoen als trainer van het zaterdagteam van Koninklijke HFC, dat zich gedurende de competitie terugtrok uit de zaterdag tweede klasse. Het was de bedoeling dat hij aankomend seizoen voor de groep zou staan van AFC zaterdag, maar Colijn is toch eerder ingestapt.

En tegen titelkandidaat HBOK won zijn ploeg, waardoor de rode lantaarn kon worden overgedragen aan EVC. AFC had gedurende de wedstrijd meer mogelijkheden. “We hebben veel kansen gehad en we belonen onszelf op bepaalde momenten niet. Het was wel spektakel, alleen baal ik wel van de rode kaarten”, aldus Colijn. In het duel kreeg Calvin Jong-A-Pin twee keer geel én direct rood, terwijl Daniel Vorst ook met een tweede geel van het veld werd gestuurd. Hierdoor mist zijn twee manschappen de volgende wedstrijd, uitgerekend tegen concurrent EVC.

“HBOK heeft natuurlijk een goede ploeg. Als ze de aansluitingstreffer hadden gemaakt, wat zomaar had gekund, was het spannend geworden. Wel moet ik zeggen dat er bij AFC een team stond. En daar zijn we hard mee bezig, om er echt een groep van te maken. Dat is natuurlijk best lastig, zo’n resultaat helpt dan enorm.”

Het gaat nog een lastig seizoenseinde worden, waarbij met concurrenten EVC en OSV wordt gestreden om directe degradatie naar de derde klasse te voorkomen. “Het hoogst haalbare is de nacompetitie en dat is ook heel lastig. Je moet dan drie keer winnen, in juni.” Daar gaat Colijn met AFC voor en de eerste wedstrijd is een goede start. “Voor het moraal is dit belangrijk en dat gaan we ook vieren!”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
AFC