Foto Mario Wormhoudt | Kan Zeeburgia bij EDO eindelijk twee keer op rij winnen?

Gregory Schaken (Zeeburgia): “Wedstrijd tegen JOS begin van mooie reeks”

Na drie jaar treffen Zeeburgia en JOS/Watergraafsmeer elkaar in de zondag eerste klasse A weer voor de derby van Amsterdam-Oost. Het lukt Zeeburgia al ruim een jaar niet om twee wedstrijden achter elkaar te winnen en aanvoerder Gregory Schaken hoopt dat een overwinning in de derby het begin kan zijn van een goede serie.

Binnen de selectie leeft de wedstrijd tegen de koploper. “Er wordt al een tijdje over de wedstrijd gesproken”, weet Schaken. “Tot nu toe hebben we elke wedstrijd van week tot week bekeken. Wij hebben al leuke tegenstanders gehad de eerste wedstrijden dit seizoen en dan zondag JOS. Ik denk dat het een open wedstrijd wordt. JOS heeft een goed team, zijn goed begonnen en zullen daardoor veel vertrouwen hebben.”

Schaken speelde tien jaar in de jeugd van Zeeburgia waarna hij naar Ajax, FC Utrecht en Telstar is gegaan. Ook heeft hij in de jeugd al een aantal keer tegenover JOS gestaan. Heel bijzonder vond hij dat niet. “Het is redelijk normaal om tegen Amsterdamse teams te spelen. Alleen de wedstrijden tegen AFC en Fortius waren wat spannender. Ik bereid me dan ook niet anders voor tegen JOS.”

Aankomend weekend komt hij een aantal oude bekenden tegen. “Ik heb samen met Raymond Fafiani bij Telstar gespeeld. Ook met Gregory Martin, die vorig seizoen nog bij ons speelde, heb ik veel contact. De komende dagen zullen we onderling nog wel een aantal berichten over de wedstrijd naar elkaar sturen. Ook mijn teamgenoten kennen veel jongens van JOS. Dat maakt de wedstrijd wel leuker en spannender.”

De 28-jarige middenvelder verwacht dat Zeeburgia dit seizoen mee gaat doen om de titel. Daarvoor zijn punten zeer wenselijk na een stroeve seizoensstart. “We zullen van week tot week gefocust moeten blijven. Met onze eigen kracht en een fitte selectie kunnen we ver komen.”

De wedstrijd tussen Zeeburgia en JOS is onze Wedstrijd van de Week. Een samenvatting zal maandag te zien zijn op onze website.

Verslag: Roy Baltus
Foto: Mario Wormhoudt

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!