Guido de Graaf (VVOG) kiest op gevoel voor Swift

Zaterdag Hoofdklasser Swift heeft zich opnieuw in aanvallend opzicht versterkt. Guido de Graaf komt over van derdedivisionist VVOG, waar de 27-jarige aanvallende middenvelder aan zijn eerste seizoen bezig was.

Na veertien jaar heen en weer reizen naar clubs kan De Graaf eindelijk weer een keer op de fiets naar een voetbalclub toe. “Het is fijn om binnen tien minuten bij de club te kunnen zijn. Ik moet nu ver rijden naar Harderwijk en daar zat ik niet op mijn plek. Dat zal mede door het verre reizen zijn. Voor mijn vrienden is het nu ook makkelijker om te komen kijken. De afstand maakte dat dit seizoen lastig. En dat Swift een niveau lager speelt is geen bewuste keuze, want ik wil nog volle bak gaan vlammen.”

In een kroeg kwam hij in contact met Swift-aanvaller Max van Wakeren, nadat hij in januari al twijfelde over zijn toekomst. “Max zei dat ik naar Swift moest komen. Ik heb gebeld met Bart Logchies (de trainer, red.) en voelde me vrij goed bij de gesprekken. Er waren een aantal andere opties, maar op gevoel heb ik voor Swift gekozen. Ik wil zoveel mogelijk spelen en weer lekker voetballen.”

De Graaf kwam in het verleden uit voor IJsselmeervogels, Huizen, Sparta Nijkerk, DOVO en VVOG. Met de Amsterdammers hoopt hij volgend jaar de stap naar de Top-5 van de Hoofdklasse te gaan maken. “Ik ben redelijk ambitieus en hoorde dat wij een goede ploeg hebben. Een hecht team met veel leeftijdsgenoten. De trainer vertelde dat ik er goed tussen zou passen.”

Verslag Roy Baltus
Foto VVOG

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)