fbpx
Home / Algemeen / Gullit: “This is me”

Gullit: “This is me”

Maxim Gullit was afgelopen vrijdagavond wederom belangrijk voor Jong AZ tegen Jong Ajax. De geboren Amsterdammer, zoon van Ruud Gullit en achterneef van Johan Cruijff gaf een vrije assist op Thijs Oosting, die het eerste doelpunt van de avond maakte. Daarmee luidde hij de 3-2 overwinning in. Na de wedstrijd praatten we met de 18-jarige Gullit over het duel, zijn voetbalverleden, familie en toekomst.

Assist

De fraaie assist van Gullit tegen Jong Ajax was een onderdeel van een aanval uit het boekje. De jonge linksback kreeg een diepe bal aan de linkerkant, nam deze uitstekend aan, gaf de bal op de juiste snelheid en hoogte voor en zag zijn teamgenoot Oosting in de korte hoek Jong Ajax-keeper Scherpen passeren. “Het was een aanval waarop we regelmatig trainen. Het is dan altijd mooi om te zien dat het er uiteindelijk uit komt: een beloning voor hard werken”, reageert Gullit.

Jong AZ

Het talent is sinds dit jaar onderdeel van Jong AZ, een team dat hem goed bevalt. “Het niveau is perfect voor mij en ik merk dat ik dit goed aan kan. Momenteel probeer ik zoveel mogelijk minuten te maken om in de toekomst grote stappen te kunnen zetten. Mijn focus ligt momenteel dan ook uitsluitend bij deze club. Ik probeer dan ook niet teveel in de toekomst te kijken.”

Amsterdam

Gullit is afkomstig van AFC, waar hij 10 jaar in de jeugd speelde. Een club die uiteraard niet ver verwijderd ligt van Ajax. “Of ik ooit heb geprobeerd daar te voetballen? Ik heb meerdere stages gelopen bij Ajax, maar ik was niet goed genoeg.” De verdediger heeft niet per definitie de droom om ooit naar Ajax te verhuizen. “Dat niet per se, maar ik vind Ajax zeker een hele mooie club om ooit te spelen. Ik heb het nu alleen erg naar mijn zin bij AZ, wellicht ooit in de toekomst.”

Familie

Het is een fenomeen dat regelmatig terugkeert: de naam van grote oud-voetballers die op de rug prijkt van familieleden. Het is ook iets waar Gullit tegenaan loopt. Voelt hij bijvoorbeeld de druk van zijn vader? “Het is heel simpel. Ik ben Maxim, verder niets. Ik ben een eigen persoon en heb niets te maken met mijn vaders carrière: ik doe gewoon mijn ding. Uiteraard helpt hij me af en toe met bepaalde zaken, maar ik krijg verder geen druk op me gelegd. Ik moet gewoon mezelf zijn. Als je mij leert kennen, dan zie je gewoon wie ik ben. This is me.”

Tekst: Jordi Smit

Send this to a friend