Guus Zuidema (IVV) minst gepasseerde doelman van de regio

Op een derde van het seizoen is de defensie van IVV de minst gepasseerde achterhoede van de regio, samen met RODA’23 (zaterdag). De 22-jarige doelman Guus Zuidema werd slechts vier keer gepasseerd. De sterke verdediging zorgt ervoor dat de Landsmeerders aan kop gaan in de zondag derde klasse C. Komend weekend komt achtervolger DCG op bezoek.

Als promovendus werd er voorafgaand aan het seizoen een voorzichtig doel gesteld: handhaving. “Daar zijn we natuurlijk gauw van afgestapt na het pakken van de eerste periode,” zegt Zuidema. Hij moest de concurrentiestrijd aangaan met de van Legmeervogels overgekomen Mitchel Dijkstra; een strijd die de jonge doelman heeft gewonnen. “Je moet altijd in het begin van het seizoen laten zien dat je beter bent, in dit geval dan de nieuwe keeper Mitchel. Ik heb gewoon mijn best gedaan, de trainer heeft dat gezien en daarom heeft hij voor mij gekozen.”

Met IVV gaat het boven verwachting goed, mede door het geringe aantal tegendoelpunten dat wordt geïncasseerd. “We hebben met Roy Bussman, Quincy Molly en Davey de Haze drie spelers erbij gekregen die voor wat meer stabiliteit zorgen. Waarvan in ieder geval Bussman en Molly ook in de as staan, wat toch het belangrijkste is in een team.” Zuidema hoort als doelman zelf ook bij die as. “We geven weinig kansen weg. Dat kan je denk ik ook wel zien aan het doelsaldo. Als we dan een keer een kans weggeven en de verdediging heeft ‘m niet, dan heb ik ‘m.”

Komend weekend ontvangt Zuidema met de koploper naaste achtervolger DCG, dat met één punt minder op plek twee staan. “Om de koppositie vast te houden, zou het mooi zijn als wij winnen natuurlijk. Maar om nou te zeggen dat als wij verliezen, dat de rest van het seizoen niks meer wordt; dat zeker niet.” Volgens de sluitpost wordt er nog niet voorzichtig gedacht aan een mogelijk kampioenschap. “Onze doelstelling is om mee te blijven draaien bij de eerste drie.”

Tekst: Pablo Koch
Foto: Mario Wormhoudt

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
IVV