Hakim Boudchourt (Zeeburgia) verkast naar DCG

Zondag tweedeklasser DCG heeft de tweede aanwinst voor volgend seizoen binnen. Hakim Boudchourt komt over van Zeeburgia. Bij de eersteklasser is de centrale verdediger bezig aan zijn vierde seizoen.

Hij is toe aan iets nieuws. Na een gesprek met de nieuwe DCG-trainer Senel Cebar werd al vrij snel duidelijk wat zijn nieuwe club ging worden. “DCG is altijd een mooie club geweest waar ik mijzelf zou zien spelen. De club is bij mij in de buurt en ik kom veel bekenden tegen. Ik zie het als een nieuwe uitdaging om hoge ogen te gooien in de tweede klasse.”

Met zijn ervaring – Boudchourt speelde eerder voor Blauw-Wit – hoopt de 25-jarige verdediger een bijdrage te kunnen leveren om DCG naar de top van de tweede klasse te brengen. “De ploeg heeft genoeg kwaliteiten om bovenin mee te draaien. Dit jaar staat DCG er niet goed voor en hopelijk hoeven ze geen nacompetitie te spelen. Een club als DCG hoort niet onderin te staan. Ik loop zelf al wat jaartjes mee en met mijn ervaring ga ik mijn best doen om met DCG weer naar boven te klimmen.”

Boudchourt was in die vier jaren altijd een vaste kracht in de basiself van Zeeburgia. “Het was een mooie tijd bij Zeeburgia met het kampioenschap in de tweede klasse (2015) als absolute hoogtepunt. De laatste jaren spelen wij een beetje in de middenmoot, waardoor ik nu iets nieuws wil. Ik kijk met een tevreden gevoel terug op een mooie tijd. Er hing hier altijd een leuke sfeer in de groep. Ik heb genoten met de jongens en veel plezier gehad.”

Verslag Roy Baltus
Foto Mario Wormhoudt

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)