Jessey Kuiper en Percy Hoquee

Halfbroers Jessey Kuiper en Percy Hoquee stappen over naar vv Assendelft

Jessey Kuiper en Percy Hoquee werken vanaf het seizoen 2021/2022 hun thuiswedstrijden af bij VV Assendelft. De eersteklasser, spelend op zondag, neemt de halfbroers over van de Amsterdamse competitiegenoot SDZ.

Kuiper kwam aan het begin van het seizoen door Dick Meerman samen met zijn halfbroer bij SDZ terecht. “Met Dick had ik een uitstekend contact. Helaas mag hij niet meer op het complex komen, waardoor het voor mij een principekwestie is”, vertelt Kuiper eerlijk. “Ik kwam vorig seizoen juist van Zaanlandia, omdat ik klaar was met de onrust binnen de vereniging. Bij SDZ lag een goed plan klaar en beschikten we over een geweldig team. Helaas blijft daarvan op deze manier weinig over.” In Assendelft komt hij zijn voormalig trainer Lars Keppel tegen, die de overstap maakt van Purmersteijn. “Hij drukte me op het hart dat Assendelft doorgaans minder sterk is dan SDZ. De club strijdt niet voor het kampioenschap en speelt een ander soort voetbal. Tegelijkertijd zit er veel rek in het team, waardoor we zeker een rol kunnen spelen in de competitie. Ik hoop vooral weer lekker te kunnen voetballen, want dat hebben we allemaal gemist.”

Zijn halfbroertje Hoquee begint komende zomer aan een tweede studie aan de UVA, waardoor hij een club dichterbij huis zocht. “Ik had het persoonlijk goed naar mijn zin bij SDZ en was daarom graag doorgegaan”, stelt Hoquee, die dezelfde moeder heeft als Kuiper. “Aan de andere kant moet je naar jezelf toe ook eerlijk zijn. De overstap naar Assendelft was gewoonweg de beste optie voor mijn studie.” Hoquee blijft ondertussen ambitieus en hoopt dan ook om met Assendelft in de eerste klasse te slagen. “Assendelft is een échte dorpsclub met een ploeg die veel energie uitstraalt. Het is überhaupt weer heerlijk om over een paar maanden na anderhalf jaar weer op het veld te staan en te sporten. Ik hoop komend seizoen samen met Jessey belangrijk te zijn voor de club en iets moois neer te zetten.”

Tekst: Jordi Smit

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
SDZ