Home / Algemeen / Halil Süzülmüs (JOS) stapt over naar competitiegenoot Legmeervogels

Halil Süzülmüs (JOS) stapt over naar competitiegenoot Legmeervogels

Legmeervogels heeft bij competitiegenoot JOS/Watergraafsmeer een nieuwe doelman voor volgend seizoen gevonden. Halil Süzülmüs maakt komende zomer de overstap binnen de zondag eerste klasse A. Na één seizoen in Amsterdam vertrekt de 21-jarige sluitpost richting Uithoorn.

Zijn keuze voor Legmeervogels heeft vooral met zichzelf te maken. “Persoonlijke ontwikkeling staat voor mij nu op één. JOS is een mooie club, maar er waren teveel onzekere geluiden eromheen. Bij Legmeervogels heb ik duidelijkheid gekregen en op mijn leeftijd moet ik wel spelen. Natuurlijk is het jammer dat ik na één seizoen vertrek bij JOS, maar ik moet aan mijzelf denken. Als er dan zo’n club duidelijk laat weten wat ze willen en mij graag helpen in mijn ontwikkeling, laat ik die kans niet schieten.”

Omdat de huidige eerste doelman Mitchel Dijkstra volgend seizoen voor zijn werk zes maanden in China verblijft, moest Legmeervogels op zoek naar een adequate vervanger. Süzülmüs was vrij snel overtuigd toen hij werd benaderd. “Een mooie club, topaccommodatie en een ambitieuze trainer (Florian Wolf, red.). Hij heeft aangegeven dat hij mij specifiek kan wijzen op verbeterpunten. Het gaf mij een goed beeld van wat ik kan verwachten.”

De jonge doelman is de zesde aanwinst voor volgend seizoen. “Er worden veel jonge jongens aangetrokken. Dat kan heel goed uitpakken, want iedereen is enorm gemotiveerd”, denkt Süzülmüs. Met de Uithoorners wil hij binnen een aantal jaar naar de Hoofdklasse promoveren. “Alles eromheen heeft een Hoofdklasse-uitstraling. Nu is het aan ons, de voetballers, om te laten zien dat we daar ook thuishoren.”

Foto: Marijke Bosman

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!