Handhaving voor Hoofddorp in de eerste klasse

Dankzij een goede reeks wist Hoofddorp rechtstreekse degradatie uit de eerste klasse af te wenden en als tiende te eindigen in de Eerste klasse A. Ook in de nacompetitie ging het de ploeg voor de wind en KFC was de laatste horde. De ploeg uit Koog aan de Zaan was ook in vorm en was daardoor als tweede geëindigd in Zondag 2a. Wie ging er met het ticket voor de eerste klasse vandoor?

De eerste grote mogelijkheden waren voor KFC. Zo ontstond er uit een corner een grote kopkans. Iedereen telde ‘m al, maar de bal ging voorlangs. Even later kon Danny Prins koppen na een voorzet van links, maar Halil Süzülmus wist de bal over te tikken. Uit de daaropvolgende corner kopte Prins weer, maar nu over. Ook Dani Moraal kreeg de kans om de score te openen, maar schoot over.

Halverwege de eerste helft kwam Hoofddorp er zelf pas echt aan te pas en bij de eerste serieuze kans was het raak. Een voorzet van Jeremiah Kigongo vanaf rechts werd door Nicolai de Kort in het doel geknikt. De Hoofddorpers kregen grip op de wedstrijd en maakten een paar minuten later zelfs de 2-0. Een corner werd flink gedragen door de wind en belandde uiteindelijk via Kigongo in het doel. Niet lang daarna had Miliano Groenbast het duel al kunnen beslissen, maar een op een met Süzülmus schoot hij tegen de goalie aan. Pas een paar minuten voor rust kreeg KFC de kans iets terug te doen. Een inzet van O’Shea Schurman eindigde in het zijnet. 

Kort na rust had Kigongo Hoofddorp op 3-0 moeten zetten. Martijn Maurice verspeelde de bal en Sheriff kon overnemen, maar speelde de bal te ver voor zich uit. Zo mocht KFC blijven hopen en die hoop werd versterkt toen Danny Prins en met ongeveer een uur op de klok 2-1 van maakte. Hoofddorp kreeg zeker nog mogelijkheden om het duel te beslissen. Bijvoorbeeld met Dylan van Schaik, die na een goede solo besloot zelf te schieten, waar afleggen een betere optie was geweest. Op de counter en met diverse corners had KFC ook nog mogelijkheden op de 2-2. 

Maar die viel niet meer, waardoor het duel na 90 minuten afgelopen was. Beide clubs blijven dus actief op hetzelfde niveau als dit seizoen. 

Bekijk hier alle foto’s van het duel

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)