Handhaving voor VVA/Spartaan na zege op ZSGOWMS

VVA/Spartaan heeft de lange week om zich te handhaven overleefd. De ploeg eindigde als twaalfde in Zaterdag 3b en was dus veroordeeld tot het spelen van nacompetitie. Om ook volgend seizoen in de derde klasse te acteren, waren drie zeges nodig.

Eerst werd na penalty’s gewonnen van DZS, vervolgens werd afgelopen dinsdag met 1-2 gewonnen van ZCFC en zaterdagmiddag nam VVA/Spartaan op Sportpark Multatuliweg in de finale de laatste horde: het won met 2-0 van ZSGOWMS. Daarmee is VVA/Spartaan de enige derdeklasser die de nacompetitie heeft overleefd.

Het duel was nog maar net begonnen, toen VVA/Spartaan uit een vrije trap de eerste mogelijkheid kreeg. Die leverde niets op, behalve een blessure bij de ZSGO-doelman. Het spel lag even stil, maar daarna kon de goalie gelukkig verder. De gehele eerste helft had de derdeklasser het betere van het spel, al leidde dat nauwelijks tot grote kansen. Wel eindigde een kopbal van Sebastian Sparenberg na een corner op de paal. Bij rust stond het echter nog 0-0.

Maar vlak na rust kwam daar verandering in. De bal werd voor geslingerd vanaf de rechterkant, breed gelegd en vervolgens in de verre hoek geschoten door Yassir El Kaabi. De goal leidde tot woede van ZSGO-doelman richting de arbitrage, al was niet helemaal duidelijk waarom. Het was dus 1-0 en binnen twee minuten werd het vervolgens ook 2-0. Met een schot van net buiten de zestien verdubbelde Joep van Duinen de voorsprong voor zijn ploeg.

Een paar minuten daarna was ZSGOWMS dicht bij de aansluitingstreffer en had het weer een wedstrijd kunnen worden, maar de vrije trap van Abdessadak El Arabi eindigde op de lat. Daarna wist ZSGO ook niet echt meer gevaarlijk te worden en was voor VVA/Spartaan al snel duidelijk dat de klus geklaard was. Sparenberg kreeg nog een paar kansen om er 3-0 van te maken, maar die gingen er niet in.

Het maakte echter niet uit, VVA/Spartaan handhaaft zich in de derde klasse. ZSGOWMS mag komend seizoen een nieuwe poging wagen.