Home / slideshow / Hans Bergsma verlaat Wartburgia: “Ik sta voor verschillende functies open”

Hans Bergsma verlaat Wartburgia: “Ik sta voor verschillende functies open”

Hans Bergsma nam aan het einde van het seizoen 2019/2020 afscheid van de Zaterdag 1 van Wartburgia. De oefenmeester richtte zich vervolgens volledig op het tweede team van de club, uitkomend in de reserve eerste klasse. Aan het einde van het seizoen houdt hij ook daarmee op.

Bergsma coachte dit voetbaljaar door de coronacrisis vooralsnog drie competitiewedstrijden. In de eerste wedstrijd ging zijn ploeg met 6-3 onderuit tegen FC Castricum. Vervolgens behaalde zijn team drie punten tegen FC Aalsmeer (6-3 overwinning) en speelde het gelijk tegen HCSC (0-0). “Het is voor de jongens prachtig om op dit niveau uit te komen”, vertelt Bergsma. “Gevoelsmatig zitten we precies op het juiste niveau: niets meer en niets minder. Toen we alleen net bezig waren, moesten we helaas weer stoppen.” De hoofdtrainer kijkt ondertussen met interesse naar de prestaties van het eerste elftal. “Grote complimenten voor Hans Schakel zijn op z’n plaats, want hij doet het fantastisch. Hij heeft een hele periode doorgetraind, waarbij ik hem assisteerde. De spelers blijven in grote getale naar de trainingen komen. Daar heb ik echt bewondering voor.”

De Zaterdag 1 begon aan het seizoen met een 4-4 gelijkspel, maar vervolgens boekte het team van Schakel drie overwinningen op rij. “Ik bemoei me op geen enkele manier met het eerste: niet met de opstelling, maar ook zeker niet met de manier van spelen. Dat kan ik goed loslaten. Hans doet het op zijn manier en het spel én de resultaten zijn voorlopig uitstekend. Dit seizoen ben ik gewoon weer supporter aan de zijkant.” Bergsma gaat Wartburgia na het seizoen wél verlaten. De trainer is op zoek naar een nieuwe uitdaging, al valt over de rol nog te praten. “Ik wil graag weer trainer worden. De kan als hoofdcoach van een eerste elftal, maar ik ben ook geïnteresseerd in een grotere functie die meer op de achtergrond is. Wat dat betreft sta ik voor verschillende functies open. Clubs kunnen me de komende maanden bellen om mogelijk een gesprek aan te gaan.”

Tekst: Jordi Smit
Foto: HAV

Pre-order de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)