Home / slideshow / Hans Schakel haalt Huisman naar Wartburgia
Melle Huisman

Hans Schakel haalt Huisman naar Wartburgia

Melle Huisman vertrekt komende zomer naar Wartburgia. De talentvolle middenvelder verlaat daarmee WV-HEDW waar hij in mei 2019 geblesseerd raakte aan zijn kruisband. Bij zijn nieuwe club hoopt hij zijn oude vorm terug te krijgen. “Mijn nieuwe trainer (Hans Schakel, red.) weet precies wat voor voetballer ik ben, dus dat is prettig”, vertelt Huisman.

Bijzondere band

Schakel was jeugdcoördinator van WV-HEDW toen Huisman in de F’jes voor het eerst van zich liet spreken. Later, toen de oefenmeester hoofdtrainer van het eerste elftal van WV-HEDW was, liet hij Huisman in een oefenwedstrijd zelfs debuteren. Aan onderling vertrouwen is dan ook geen gebrek.

“Hans benaderde mij laatst en vroeg me of ik naar Wartburgia wil komen”, vertelt Huisman over het eerste contact met zijn nieuwe club. “De trainer gaf me gelijk een hoop vertrouwen. Zelf heeft hij de blessure ook gehad, waardoor hij weet wat ik doormaak. Ik heb alle vertrouwen erin dat hij me gaat helpen om terug te keren. Het is overigens persoonlijk best vreemd om opeens bij WV-HEDW weg te gaan, aangezien ik daar mijn gehele leven heb gevoetbald. Voor mijn gevoel is dit echter de juiste stap.”

Spoedig herstel

Bij zijn nieuwe club hoopt hij weer van zich te laten spreken. “Ik ben een middenvelder die uitstekend als box-to-box speler kan spelen, gericht op de aanval. Vroeger stond ik spits, rechtsbuiten en korte tijd rechtsback, maar ik merkte simpelweg dat ik aan de buitenkant niet tot mijn beste spel kwam. Vanuit de as heb ik het gevoel dat ik op de juiste positie sta. Daar wil ik volgend seizoen van waarde zijn.”

“Wat mijn doelstelling voor volgend seizoen is? In eerste instantie wil ik zo snel mogelijk fit worden om uiteindelijk er weer vol voor te gaan. Ik ga momenteel nog naar de fysio. Aan het begin van het seizoen kan ik in principe al meedoen, al heb ik natuurlijk een jaar geen wedstrijden gespeeld. Het gaat daarom wennen zijn, maar ik heb alle vertrouwen erin dat dit goedkomt”, aldus Huisman.

Tekst: Jordi Smit
Foto: 

Send this to a friend