Home / slideshow / Hans Schakel neemt na drie seizoenen afscheid van Wartburgia
Hans Schakel

Hans Schakel neemt na drie seizoenen afscheid van Wartburgia

Wartburgia gaat de komende periode op zoek naar een nieuwe oefenmeester. Hans Schakel neemt aan het einde van het seizoen namelijk afscheid van de Amsterdammers, zo zijn beide partijen overeengekomen.

Schakel kwam in de zomer van 2019 als assistent bij Wartburgia binnen, waarbij intern de afspraak was gemaakt dat hij het na een seizoen zou overnemen van Hans Bergsma. Het voetbaljaar liep op rolletjes en Wartburgia was hard op weg om te promoveren naar de tweede klasse, maar in maart liep de club hard tegen de muur aan. Door de coronacrisis kwam het seizoen plotseling tot stilstand, terwijl het bij de aanvraag bij de KNVB eveneens geen gehoor kreeg.

Het gevolg was dat Schakel als hoofdtrainer moest beginnen in de derde klasse. Schakel begon met zijn ploeg uitstekend aan de competitie, maar na een paar wedstrijden was het seizoen alweer afgelopen. Maandenlang moest Schakel zijn groep, evenals de andere trainers in Nederland, fit houden. Het zorgde ervoor dat zijn periode bij Wartburgia niet verliep zoals gedacht. “We hebben vorig seizoen volle bak doorgetraind, waardoor alles best intensief aanvoelt”, legt Schakel uit.

Dit seizoen speelt Wartburgia eveneens voor promotie, maar hadden de club en trainer het gevoel dat het tijd was om de knoop door te hakken. “Aan de ene kant wilde ik graag blijven, anderzijds heb ik het idee dat het na drie jaar wel goed is. Dan gaat het niet over de spelersgroep of club, want die bevallen me nog altijd uitstekend. Tijdens de evaluatie kwamen we echter tot de conclusie dat het niet verkeerd zou zijn als er weer eens een frisse wind door het team gaat. Het biedt bijvoorbeeld aan reservespelers de kans om zich opnieuw te bewijzen.”

Wartburgia presteert dit seizoen naar verhoren. Het team staat op de derde plaats in de derde klasse met 17 punten uit negen wedstrijden. Hoewel de achterstand op koploper Buitenboys inmiddels acht punten is, heeft Wartburgia nog volop verwachtingen richting de tweede seizoenshelft. De Amsterdammers hopen met Schakel in de gelederen volop voor promotie te kunnen strijden.

“Met het tweede team hebben we de doelstelling behaald om te promoveren naar de reserve eerste klasse, maar ik hoop ook het doel met het eerste elftal te halen. Dan heb ik pas écht het gevoel dat mijn taak erop zit. Het was een intensieve periode bij Wartburgia, maar het zou dan wel een mooi einde geven. Hopelijk krijgen we dat voor elkaar.”

Tekst: Jordi Smit
Foto: Fotoshoot Wartburgia

Bestel de seizoensgids nu voor slechts €9,99!

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
Send this to a friend