Home / slideshow / Hans Schakel volgt Mohad Zaoudi op bij ZOB
Hans Schakel

Hans Schakel volgt Mohad Zaoudi op bij ZOB

Hans Schakel vervolgt aankomend seizoen zijn trainersloopbaan bij ZOB. De oefenmeester is bij zijn nieuwe club de opvolger van Mohad Zaoudi die in een eerder stadium al aangaf dat hij naar AFC vertrekt.

Schakel kent ZOB nog goed uit zijn trainersperiode bij AMVJ, toen hij in de tweede klasse jaarlijks tegen de vereniging uitkwam. Na het nieuws rondom Zaoudi besloot ZOB daarom contact op te nemen met Schakel met de vraag of hij openstond voor een gesprek. Schakel ging op het verzoek in en stuurde een CV naar het bestuur op, waarna meerdere gesprekken met de club volgden. Die verliepen dermate positief dat beide partijen met elkaar besloten in zee te gaan.

“De afgelopen weken heb ik onder meer een gesprek gevoerd met het bestuur en een gedeelte van de spelersgroep, waarbij ik direct een klik voelde”, vertelt Schakel. “Waar ik ZOB leerde kennen als een middenmoter in de tweede klasse waarbij we vrijwel altijd lastige duels uitvochten, heeft de club zich de laatste jaren geweldig omhoog gevochten richting de eerste klasse. Daar horen natuurlijk veel credits bij voor Mohad die het geweldig heeft gedaan.”

Hoewel de club dit seizoen vooralsnog bij de onderste regionen staat, denkt ZOB dat de huidige selectie goed genoeg is om in de eerste klasse mee te doen. Schakel heeft er dan ook alle vertrouwen in dat hij volgend seizoen kan beschikken over een sterke groep. “De selectie bestaat uit veel jongens die al jaren bij ZOB spelen, waardoor de betrokkenheid groot is. Het is ons doel om de selectie bij elkaar te houden en deze wellicht wat aan te vullen met eigen jeugdspelers of spelers uit de regio.”

ZOB beschikt niet alleen over een sterke A-selectie, ook in de jeugdopleiding kan de club putten uit goede spelers. Zo weet Schakel dat in het Onder 23-team én in het tweede elftal verschillende jongens klaar zijn voor een stap hogerop. “De komende jaren zullen een aantal spelers doorstromen, waarmee we de groep voorbereiden op de toekomst van de club. De ervaren spelers moeten daarbij een belangrijke bijdrage leveren.”

Schakel ziet het voor zichzelf als een uitdaging om van ZOB een stabiele eersteklasser te maken die structureel een hoog niveau aantikt. “Dat lijkt me een prachtige uitdaging, maar het is makkelijker gezegd dan gedaan. Ik heb onwijs veel zin om aankomende zomer bij ZOB aan de slag te gaan en daar tot prestaties te komen. Het komende half jaar wil ik echter eerst alles uit Wartburgia halen wat erin zit, zodat ik het daar goed kan afsluiten.”

Tekst: Jordi Smit

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
ZOB