Home / Algemeen / Hansie Weehuizen extra gebrand om scoringsprobleem ZSGOWMS te verhelpen

Hansie Weehuizen extra gebrand om scoringsprobleem ZSGOWMS te verhelpen

Het laatste puzzelstukje waar het aan ontbrak bij ZSGOWMS: het maken van doelpunten. Hansie Weehuizen is één van de versterkingen die de zondag derdeklasser daar volgend seizoen aan moet helpen. De 22-jarige spits vertrok voorafgaand aan dit seizoen plotseling bij zaterdag tweedeklasser Blauw-Wit Beursbengels.

In eerste instantie wimpelde Weehuizen interesse van clubs af. Ook zijn vrienden konden hem vooralsnog niet overtuigen. “Ik wilde mij op mijn werk focussen en was net verhuisd. Daar moest ook veel aan gedaan worden. Ik was er niet zo mee bezig, totdat ZSGOWMS opeens contact zocht. Dat was een goed gesprek. Ik vond het wel waard om voor hun weer terug te keren op het veld. Als je er even uit bent geweest, krijg je er na een tijdje juist weer veel zin in. Dan ben je extra gebrand.”

Weehuizen maakte in zijn eerste seizoen voor Blauw-Wit Beursbengels indruk tijdens het kampioensjaar, nadat de goalgetter eerder voor AFC en JOS/Watergraafsmeer speelde. Dit seizoen kwam hij iets later terug van vakantie, terwijl de voorbereiding al bezig was. “Dat waardeerden ze niet echt. Ik mocht op de bank beginnen, daarna kwam er wat onrust. Ik had er geen zin meer in en ben vertrokken.”

Bij zijn fysiotherapeut heeft Weehuizen zich de afgelopen maanden fit gehouden. Een enkele keer voetbalde hij ook met vrienden in de zaal. Tussendoor trad de spits ook geregeld op als volkszanger. “Ik heb meegedaan aan talentenjachten en werd gevraagd om op te treden. Als ik kan, zing ik wel eens. Maar dat hoeft geen belemmering te zijn voor het voetbal. Dan ga ik gewoon een uurtje eerder weg om de volgende dag weer scherp te zijn. Ik heb gehoord dat er wat problemen met doelpunten maken waren dit seizoen. Dat moet volgend seizoen wel goed komen.”

Weehuizen is één van de dertien aanwinsten voor volgend seizoen. Met onder meer Massimo Kammeron (De Meteoor), Denzel Sno (Voorschoten’97, ex-Pancratius) en Abdelwahid Akoub (Zeeburgia) heeft ZSGOWMS nog een paar talentvolle versterkingen aan de selectie toegevoegd.

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)