Hardwerkend Sporting Almere wint van De Dreef.

In de zondag vierde klasse F heeft Sporting Almere goede zaken gedaan. De ploeg van Sandor Augustijn won met 1-2 en bleef koploper Amsvorde uit Amersfoort op de voet volgen. Het verschil bedraagt weliswaar nog wel vijf punten. Klik hier om de uitslagen, standen het programma van de zondag vierde klasse F te zien.

Op een zwaar veld was goed voetbal soms erg lastig, maar Sporting Almere gaf de eerste helft wel de toon aan, bij vlagen moest men bij de thuisclub alle zeilen bijzetten om erger te voorkomen. De Dreef beperkte zich tot de counter en was daarmee gevaarlijk, Sporting nam wel voor rust de leiding. Dylan Dokter werd aangespeeld en verschalkte de doelman van De Dreef met een schot: 0-1. Verder was het voor rust een vrij gelijkopgaand duel met kansen over en weer.

Na de hervatting werd het veld nog slechter door de vele regen. De Dreef had nu wel meer het initiatief en drong Sporting op eigen helft terug. Met een afstandsschot maakte De Dreef de gelijkmaker, de doelman van Sporting kreeg het schot niet onder controle. Na wissels bij Sporting kwam er en veldoverwicht voor de Almeerders, dat werd uiteindelijk met een doelpunt van Sherwan Moustafa beloond: 1-2. Sporting kreeg het in de slotfase toch nog lastig, maar trok de overwinning uiteindelijk over de streep.

Trainer Sandor Augustijn was dan ook trots op z’n ploeg: “Met een uitstekende instelling hebben we verdiend gewonnen. Zeker op dit dramatische veld was het moeilijk voetballen, maar hadden we wel het meeste recht op de overwinning.“