Hardwerkend AMVJ verslaat goed draaiend Jong Holland

AMVJ heeft zaterdagmiddag een terechte overwinning geboekt op Jong Holland. De Amstelveners wonnen het uitduel met 1-2.

De ploeg van Ricky Kumar zette begin november haar eerste overwinning neer tegen OSV (2-3) en hoopte dit tegen Jong Holland een vervolg te geven. AMVJ liet de tegenstander voetballen, terwijl het zelf in de tegenaanval gevaarlijk hoopte te zijn. De bezoekers voerden deze opdracht uitstekend uit en stonden razendsnel op een voorsprong. Een goede voorzet van Tyrell Perri kwam bij Daan van Hees terecht die verwoestend uithaalde: 0-1. Vervolgens kregen Rene Boer en Perri enkele grote kansen, maar zij lieten na om de voorsprong te verruimen. Ook Jong Holland scoorde niet, waardoor AMVJ met een voorsprong de rust in ging.

Vlak na de theepauze kwam Jong Holland op gelijke hoogte. Jonathan Robertson kreeg de bal ongelukkig tegen zijn hand in het eigen strafschopgebied, waardoor de thuisploeg een penalty meekreeg die Jong Holland verzilverde: 1-1. Waar het AMVJ een klap leek te geven, was niets minder waar. Twee minuten later gaf Jeroen Halsema de bal aan Van Hees die deze keer in de kruising raakschoot: 1-2. AMVJ besloot in het laatste half uur om het duel uit te spelen. Hoewel het tussendoor nog wel kansen kreeg op een derde treffer, nam de Amstelveens vereniging genoegen met de drie punten.

Kumar is zeer tevreden over de flow waarin zijn ploeg zit. “We speelden vandaag met de gedachten dat het de laatste wedstrijd voor de winterstop was, waardoor ik stelde dat iedereen ervan moest genieten”, vertelt de oefenmeester. “De ploeg heeft hard gewerkt voor de overwinning door veel strijd te laten zien. Hopelijk kunnen we deze goede vorm na de winterstop doorzetten.”