Hardwerkend FC Aalsmeer houdt punt over aan duel met Forum Sport

Het seizoen van FC Aalsmeer lijkt als een nachtkaars te zijn uitgegaan. De ploeg van Cor van Garderen kwam op eigen veld niet tot scoren tegen Forum Sport (0-0) en is daardoor in de resterende weken veroordeeld tot een rol in de anonieme middenmoot van de zaterdag eerste klasse A.

In de situatie waarin Aalsmeer zich bevindt, noemt Van Garderen dit een verdiend punt. Vanwege vele afwezigen – Jasper Werkhoven (griep), Epi Kraemer (vertrokken), Wouter Winters (blessure) en Lilinho Martins (niet fit) waren niet beschikbaar – was de oefenmeester genoodzaakt zijn speelwijze iets aan te passen en met een blok achterin te spelen. “We hebben naar onze mogelijkheden gespeeld. Daarvoor moet ik mijn jongens een heel groot compliment maken.”

Hoewel Forum Sport het betere van het spel had, kwamen de gasten nauwelijks tot kansen. Zij hadden het moeilijk om zich door het Aalsmeerse blok te wringen. Twee onschuldige kopballen konden doelman Nick van der Wiel niet verontrusten. De beste mogelijkheden waren voor de thuisploeg. Deze waren niet aan Michal Kocon, Calvin Koster en Berry Kramer. “In zo’n situatie missen we echt killersinstinct. Maar je creëert ze wel en dat is het belangrijkste. In deze situatie voelt dit gelijkspel als een overwinning. Echt hard werken loont.”

Door het gelijkspel kan er een streep worden gezet onder het seizoen van FC Aalsmeer. De bovenste plekken zijn uit zicht, de gevarenzone ligt ver achter ze en ook in de derde periode hebben de Aalsmeerders een achterstand opgelopen. Er resteren zes wedstrijden om de zevende plaats te behouden. Toch blaast Van Garderen de nachtkaars nog niet uit. “Ik wil elke wedstrijd winnen. Dat ben je aan de competitie verplicht. En er staat altijd eer op het spel.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag eerste klasse A.

Foto’s Ton van Eenennaam

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)