Hardwerkend TOG verliest bij Hercules Zaandam 3-1

TOG-trainer Leroy Kroese gaf een groot compliment aan zijn team, ondanks de 3-1 nederlaag tegen topfavoriet Hercules Zaandam. “Natuurlijk waren wij het grootste gedeelte van de wedstrijd de onderliggende partij, maar hebben wij het Hercules toch zo moeilijk mogelijk gemaakt met een goede instelling en veel inzet”, aldus de oefenmeester.

Hercules, dat vorig seizoen de promotie naar de tweede klasse op een haar na miste, ging voortvarend van start en drong TOG vanaf het begin in de verdediging. Echter, de counters van TOG waren in de eerste 30 minuten best wel gevaarlijk via de snelle spitsen Sadal en Owusu. Bij een van deze counters werd Bright Owusu door de Hercules-keeper onderuit gehaald binnen de zestienmeter. De hier opvolgende strafschop werd onberispelijk ingeschoten door aanvoerder Noel Walda: 0-1. Hercules was zichtbaar geschrokken van deze goal, de ploeg had wel veel de bal maar echte doelrijpe kansen kwamen daar niet uit voort. Tot dat in de 31e minuut de gelijkmaker achter TOG-keeper Taskin werd geschoten. Hercules probeerde direct door te drukken en zowaar werd het vier minuten later zelfs 2-1. De behendige Hercules-spits draaide weg bij een van de TOG-verdedigers en klopte ook Taskin. TOG moest alle zeilen bijzetten om niet met een grotere achterstand te gaan rusten. Dit lukte de Amsterdammers ook zodat de rust in ging met een 2-1 voorsprong voor de gastheren.

Na de pauze eigenlijk hetzelfde spelbeeld, een dominerend Hercules maar de snelle counters van TOG bleven gevaarlijk. Na 58 minuten was daar dan toch de 3-1 na een goede kopbal uit een dito voorzet. Hierna kansen over en weer waarin aan de ene kant TOG-keeper Mehmet Taskin met enkele goede reddingen en een gestopte strafschop zijn ploeg in de wedstrijd hield aan de andere kant waren er ook goede mogelijkheden voor twee keer Owusu en Sadal. Beide ploegen wisten het net niet meer te vinden zodat Hercules het duel verdiend met een overwinning afsloot. Volgende week zondag ontvangt TOG SVA uit Assendelft en gaat Hercules Zaandam op bezoek bij Swift.