Home / Algemeen / Harry Zwarthoed (De Dijk) verkast naar RKAV Volendam: “Lekker dicht bij huis”

Harry Zwarthoed (De Dijk) verkast naar RKAV Volendam: “Lekker dicht bij huis”

Harry Zwarthoed vindt het na drie seizoenen mooi geweest bij tweededivisionist De Dijk. De 31-jarige aanvallende middenvelder kiest ervoor om een stapje terug te doen en vervolgt zijn loopbaan op het oude nest bij eersteklasser Volendam.

“Ik ben inmiddels al op leeftijd en heb er geen zin meer in om het hele land door te gaan om te voetballen”, zegt Zwarthoed, die de jeugdopleiding van FC Volendam doorliep en vervolgens voor Zwaluwen’30, Spakenburg en Quick Boys. “Ik heb een gezin met jonge kinderen en dan is het een lekker om dicht bij huis te gaan voetballen en meer tijd te krijgen voor mijn gezin. Vanaf volgend jaar ga ik ook iets meer werken en dat is dan goed te combineren met de voetbal op zaterdag.”

Zwarthoed heeft zijn tijd in Amsterdam met hoge pieken en dalen meegemaakt. Zijn hoogtepunt? De promotie van de Hoofdklasse naar de Derde Divisie. “In de nacompetitie scoorde ik vijf keer. Het seizoen daarna wisten wij als team met zoveel overmacht kampioen te worden in de Derde Divisie. Dit seizoen begon heel goed en het zag er dan ook rooskleurig uit. Wij stonden bij de eerste vijf en behaalden ook in de beker fantastische resultaten. Het geluk kon niet op. Uiteindelijk is het dan treurig om te zien hoe alles is gelopen. Ik vind het jammer, want ik had graag op een andere manier afgesloten.”

“Volgend jaar word ik 32 jaar en misschien had ik nog twee jaar door kunnen gaan op dit niveau, maar voor mij was dat geen optie meer”, zegt de Volendammer. “Verder is er voor mij niet een club die in de buurt van Volendam speelt. Ik heb tien jaar lang op hoog niveau gevoetbald en dan ben je sowieso één dag in het weekend kwijt, dus het kost gewoon veel tijd. Het is misschien te vroeg, maar het komt nu eenmaal zo uit. Uiteindelijk heb ik de knoop doorgehakt dat het mooi geweest is om te stoppen op hoog niveau.”

Met zijn nieuwe club hoopt Zwarthoed terug te keren naar de Hoofdklasse. Een plek waar RKAV Volendam volgens hem thuishoort. “Ik vind de eerste klasse een niveautje te laag voor Volendam. Met een beetje geluk promoveren ze dit jaar nog naar de Hoofdklasse en anders is het volgend jaar een mooie uitdaging. Ik heb er super veel zin in en kijk ernaar uit om weer op zaterdag lekker een balletje te gaan trappen.”

Verslag Roy Baltus
Foto’s Rob Beense