Hassan Aanzi stapt over van AGB naar DCG

Hassan Aanzi van AGB naar DCG. ‘Eén helder doel: kampioen worden.’

Het doel van aanvallende middenvelder Hassan Aanzi is kristalhelder: aan het eind van het seizoen heeft DCG een prijs in handen. En hoewel DCG geen rol van betekenis speelde in het kampioenschap van de zondag tweede klasse B afgelopen seizoen, is Aanzi heel tevreden over zijn nieuwe team. “Dit doel is niet onlogisch: deze groep jongens heeft het echt in zich om dat te bereiken.”

Rijk verleden

Aanzi (33) kent een rijk verleden als speler. De jeugdexponent van DWS haalde het eerste elftal en maakte een mooie stap naar Hollandia in Hoorn. Voor die club kwam hij in meerdere fases van zijn carrière uit. De Amsterdammer speelde verder nog voor Ajax (za), Margreb ‘90 (thans SVA Papendorp, red.) en de laatste jaren op niveau bij OFC.

Team

AGB, uitkomend in de zondag eerste klasse, presteerde minder dit seizoen dan afgelopen seizoen. Constateert ook Aanzi. ,,We waren dit seizoen niet zó goed. In mijn beleving waren we vorig seizoen meer een team. We waren beter op elkaar ingespeeld. Daarnaast speelden er nog wat andere zaken mee bij de verenging en akkefietjes bij andere teams, waardoor het een ander seizoen werd dan verwacht. Ook kregen wij als team vier punten in mindering, omdat er een onrechtmatige speler was opgesteld. Een administratieve fout met negatieve gevolgen.”

Keuze voor mezelf

Als DCG niet langs was gekomen was Aanzi in principe gewoon bij AGB gebleven. ,,Dat klopt. Ik heb een gesprek gehad met DCG trainer-coach Ibrahim El Mahdioui. Ik heb voor mezelf gekozen in deze. Het is een combinatie van factoren. Ik voel me fit en ik kan sowieso nog wel een paar jaar mee op niveau. Maar ik heb wel zo nu en dan knieproblemen. Dat voel ik bij verkeerde bewegingen. Ik moet oppassen bij overbelasting. Daarnaast wil ik meer tijd vrijmaken voor familie. Bij DCG trainen we ook gewoon twee keer, al zal ik niet elke week twee keer kunnen trainen vanwege de knie. Dat moeten we nog afstemmen. Ik heb de laatste maanden ook wat minder kunnen trainen vanwege de blessure.”

Na de zomer gaat Aanzi met een nieuwe club de nieuwe competitie in. “Er zijn een paar jongens van buiten de club erbij gekomen, maar in de basis zijn veel dezelfde spelers gebleven. Zowel de oude als de nieuwe spelers passen goed bij elkaar, denk ik.”

Aanzi kijkt uit naar een nieuw voetbalseizoen. “Er is een goede teamspirit bij DCG,” zag Aanzi. ,,Ibrahim is een fanatieke coach en daar houd ik van. De trainer wil kampioen worden, ik wil kampioen worden. We gaan voor het hoogst haalbare.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)