Wartburgia

Hattrick Van Dam maakt het verschil voor Wartburgia

Beide teams waren qua samenstelling vrijwel gelijk aan verleden jaar, alleen stond RODA ‘23 boven Wartburgia bij de start van de wedstrijd en verleden jaar was het andersom. De bezoekers hadden het beste van het spel en zetten de thuisclub flink onder druk. Na 7 minuten scoorde Dylan van Dam met een bekeken schuiver, na goed terugleggen van Stef Klink.

RODA ‘23 liet het er niet bij zitten en kwam sterk opzetten. Een wat makkelijk gegeven penalty werd echter door spits Tim Steij in de 16e minuut hard op de paal geschoten. Na 21 minuten was het bijna raak aan de andere kant; een goed genomen vrije trap van David van Paridon werd door invaller keeper Jasper Boot knap uit de bovenhoek geranseld.  Net voor rust scoorden de gastheren bijna uit een vrije trap waar keeper Max Klink flink wat moeite mee had. En in de laatste minuut kwam Wartburgia opnieuw goed weg, toen een bal voor de tweede keer tegen de paal werd gekopt.  De 0-1 ruststand was qua veldoverwicht terecht, maar 2-1 had zeker ook gekund.

Na de rust begon het harder en harder te regenen. Wartburgia had daar het minste last van en het was in de 47ste minuut opnieuw Dylan van Dam die na een mooie schijnbeweging droog inschoot: 0-2. Een  minuut later had hij de 0-3 op zijn schoen maar zeilde de bal voor een leeg doel over. Aan de andere kant overkwam RODA ‘23 hetzelfde,  waardoor de aansluitingstreffer uitbleef. Man of the match van Dam combineerde over de hele breedte van het veld met Soefian Khodabaks en schoof de bal na een klein half uur in de tweede helft binnen voor de 3-0 en voltooide zo zijn hattrick.

Daarmee was het verzet van RODA ‘23 gebroken, hoewel ze met aanstekelijk enthousiasme bleven aanvallen en voor de verandering nog maar eens de paal raakten.Wel kwam er steeds meer ruimte voor Wartburgia en door slecht uitverdedigen kreeg invaller James Riley de kans om 0-4 te maken. Dat lukte door de benen van de keeper. 10 minuten voor tijd revancheerde RODA ‘23-spits Tim Speij zich voor zijn gemiste penalty door de 1-4 binnen te schieten,  maar Wartburgia sleepte de verdiende overwinning ondanks soms wat nonchalance toch binnen. Net als verleden jaar was de eindstand 1-4 en incasseerde RODA ‘23 het eerste puntenverlies van dit seizoen, terwijl Wartburgia zich nestelt in de top drie.

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in Zaterdag 3b

Tekst en foto’s: Frank van Paridon. Bekijk hier de foto’s van Koos van der Leest.