Weer een driepunter voor HBOK

HBOK bekert verder na 0-4 overwinning

HBOK heeft zaterdagmiddag de tweede ronde van de KNVB Beker bereikt. Op het Sportpark Spirit werd het 0-4 voor de ploeg van trainer/coach Juan Coto. Alle treffers vielen voor rust en kwamen op naam van Dennis Kaars en Davey Claus, beiden wisten twee keer achter elkaar te prikken.

Goede eerste helft

In de openingsfase van de wedstrijd had HBOK het meeste balbezit en probeerden de Amsterdammers snel zaken te doen. Dat lukte goed. Dennis Kaars wist de 0-1 en de 0-2 op het scorebord te zetten. “We hebben ze de eerste vijfenveertig minuten achter ons aan laten lopen’’, aldus Coto. Davey Claus zette vervolgens zijn ploeg met twee doelpunten al voor de rust op een comfortabele 0-4.

Volhouden van handelen

,,Spirit ’30 had geen antwoord op ons spel in de eerste helft. We speelden met veel druk en dwongen daarmee de fouten af bij de tegenstander. Met de mooie doelpunten van Dennis en Davey en ons eigen spel hebben we dik verdiend gewonnen. Wel is het nu zaak dat we ons spel soms gaan temporiseren. Zodat we het ook conditioneel de volledige wedstrijd kunnen volhouden met dezelfde intensiteit. De tweede helft was het te warrig, we hadden nog een aantal keren kunnen en moeten scoren’’, eindigt Coto.

HBOK staat met deze winst bovenaan in het klassement voor de beker. Komende zaterdag 24 september komt de eerste echte krachtmeting in de competitie. HBOK gaat dan op bezoek bij HSV Zuidvogels in Huizen (aanvang 14.30 uur).

Tekst: Harold van Ineveld

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)