Home / Algemeen / HBOK bindt ZCFC aan lange zegekar

HBOK bindt ZCFC aan lange zegekar

Op weg naar de tweede klasse heeft HBOK ook laagvlieger ZCFC aan de lange zegekar gebonden. De ploeg van Jan de Haze spaarde de Zaankanters nog enigszins: 2-0. Door de probleemloze overwinning, de tiende op rij, blijft HBOK koploper van de derde klasse A.

Met ZCFC troffen de Zunderdorpers wederom een tegenstander die verdedigender speelde dan gebruikelijk. Na een kwartier werd de brilstand al doorbroken. Een vrije trap vanaf zo’n 25 meter werd snel genomen door Dani Braspenning, die de doelman hiermee verraste: 1-0. Vanaf dat moment was het éénrichtingsverkeer richting het doel van ZCFC. De eindpass was echter vaak onnauwkeurig of er werden verkeerde keuzes gemaakt. Ook stond het vizier niet op scherp bij Tom de Lange (kopbal rakelings over) en Nick van der Velden (volley net iets te hoog gemikt).

De tweede helft kende hetzelfde spelbeeld: diverse grote kansen stapelden elkaar op voor de thuisploeg, terwijl ZCFC er slechts spaarzaam uitkwam. Na een uur spelen werd de marge verdubbeld. Angelo Groen werd gelanceerd en prikte goed raak. Direct daarna had Groen in een identiek moment ook de 3-0 op zijn schoen, maar schoof de bal voorlangs.

Dat het bij ‘slechts’ 2-0 bleef, mag een wonder genoemd worden. In het laatste halfuur kreeg HBOK genoeg mogelijkheden om een grotere uitslag neer te zetten. Invaller Bruce Carstens schoot recht op de keeper, De Lange slaagde er niet in om de bal met zijn borst over de lijn te duwen en Van der Velden kon een fraaie actie achter zijn standbeen niet verzilveren met een treffer. In een zeldzame tegenstoot voorkwam doelman Raymond Dirven een late eretreffer van ZCFC, waardoor hij weer een keer de nul hield.

Omdat Wartburgia ook won, blijft de voorsprong van HBOK op de achtervolger zeven punten. Gezien het huidige programma kan de titelstrijd voor die onderlinge ontmoeting (18 mei, voorlaatste speelronde) al beslist zijn in het voordeel van de Zunderdorpers. Volgende week gaat de koploper op bezoek in en tegen Castricum.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag derde klasse A.

Foto’s Sandy Wijsman

Bestel de seizoensgids nu voor slechts €9,99!

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
Send this to a friend