HBOK boekt op bezoek bij Arsenal eindelijk weer zege

HBOK heeft op bezoek bij Arsenal goede zaken gedaan in de strijd om lijfsbehoud in de zaterdag tweede klasse A. De ploeg van Jan de Haze kwam al vroeg in de wedstrijd op een 0-2 voorsprong en bepaalde in de slotminuten de eindstand op 0-3.

Het eerste gevaar in de wedstrijd kwam  van de thuisploeg, maar een voorzet van Brenden den Breejen was iets te scherp voor Melvin Holwijn. Aan de andere kant werd Jesse Braspenning in kansrijke positie teruggefloten wegens buitenspel. De beste kans in de openingsfase was na acht minuten spelen voor Hugo Buizer. De middenvelder brak door maar stuitte op HBOK doelman Raymond Dirven. Na ruim tien minuten nam HBOK de leiding in het duel. Joey Noordenbos omspeelde doelman Danny de Lange en kon de bal eenvoudig in het lege doel schuiven.

Tien minuten later had Noordenbos zijn ploeg op 0-2 kunnen zetten. De aanvaller brak door over rechts, maar schoot wild over. HBOK verdubbelde daarna alsnog de score. Braspenning werd in de zestien neergelegd door Jelmer Dijkstra en Max Sajet benutte de toegekende penalty: 0-2. De Zunderdorpers hielden deze voorsprong tot de rust vast. Het had een minuut voor rust wel geluk dat een overtreding van Tom de Lange op de doorgebroken Melvin Holwijn niet bestraft werd.

Na de rust kwam er een feller en scherper Arsenal uit de kleedkamer. Holwijn kreeg een mogelijkheid om de aansluitingstreffer te maken, maar de aanvaller kon van dichtbij niet lekker uithalen. Tien minuten later was Holwijn, na een goede actie van Den Breejen, opnieuw dichtbij. Ditmaal werd hij op het laatste moment goed verdedigd door Dani Braspenning. Twintig minuten voor tijd mocht HBOK Dirven danken dat hij de voor hem opgedoken Dijkstra van scoren afhield. Aan de andere kant had invaller Kid Ronday de wedstrijd moeten beslissen toen hij alleen op De Lange afging, maar de spits verprutste de mogelijkheid door de bal achter te lopen.

Arsenal ging in het laatste kwartier logischerwijs opportunistischer spelen. Verdediger Jan Roeters ging mee naar voren en hij was dichtbij de 1-2. Dirven was echter opnieuw een sta in de weg. Ook Stefan Batista Pereira had acht minuten voor tijd de wedstrijd nog spannend kunnen maken. Na een goede actie in de zestien meter mikte de rechtsbuiten te hoog. Nadat Roeters de uitgelezen kans op 1-2 had gemist counterde HBOK via invallers Sverre Ubbels en eindstation Jeffrey Gits naar de 0-3. Ubbels had de zege voor HBOK nog groter kunnen maken, maar hij trof de lat. De Zunderdorpers pakten echter wel de belangrijke drie punten.

Kijk hier voor de overige uitslagen, de stand en het programma in de zaterdag tweede klasse A.