12042012-Zandvoort-HBOK
12042012-Zandvoort-HBOK

HBOK boekt zwaarbevochten zege en blijft koploper

Hij passeerde drie man en knalde de bal zeer fraai in het doel. HBOK-speler Tom de Lange nam na negentig minuten de 2-1 voor zijn rekening. David Faerber zette de bevrijdende 1-3 op het scorebord. HBOK, waar trainer Don Guezen een onterechte rode kaart kreeg, blijft door de zege op Zandvoort koploper in de zaterdag tweede klasse A. ,,Het was zeker geen gemakkelijke middag”, vertelde Guezen na afloop van het duel, dat met 1-3 werd gewonnen.

Guezen werd halverwege de tweede helft naar de tribune gestuurd. Zijn leider riep iets naar de leidsman, maar die dacht dat Geuzen de dader was. ,,De scheidsrechter floot onterecht in het voordeel van Zandvoort”, aldus Guezen. ,,Daarop riep mij leider wat. Ik ga in beroep, want deze kaart is niet terecht. Als de straf toch blijf staan, dan coach ik wel vanaf de tribune. Dat kan ook!”

De middag begon uitstekend voor HBOK. Joey Noordenbos schoot in de eerste helft een voorzet van teamgenoot Tom Clobus achter de doelman, maar nog voor de rust kwam de thuisploeg langszij: 1-1. ,,Het tegendoelpunt was een foutje van mijn team. Door de straffe wind werd de situatie niet goed in geschat.”

In de tweede helft wist de koploper van de tweede klasse A in eerste instantie geen vuist te maken, maar na het wegsturen van Guezen kreeg het team een ‘zetje’. De Lange schoot in de negentigste minuut op fantastische wijze de 1-2 tegen de touwen. Hij passeerde drie man en schoot de bal vol in kruising. ,,We hadden voordat ik het veld moest verlaten al een paar kansen gehad, maar nadat ik was weggestuurd, werd mijn team feller.”

HBOK gaf de voorsprong niet meer uit handen. David Faerber bepaalde uit de counter de eindstand op 1-3. Mitch van Ankeren had het veld toen al verlaten. Hij kreeg rood. ,,Dat Faerber de 1-3 binnenschoot, was een hele opluchting. Zandvoort kreeg uit de aanval daarvoor een goede mogelijkheid.”

Door de zege behoudt de ploeg van Guezen een punt voorsprong op Beursbengels. De nummer twee van de ranglijst won met 0-1 bij nummer drie DVVA. ,,We moeten nog vijf keer vol gaan, dan is de titel van ons”, besloot Guezen.

Archieffoto: Joeri Hartemink van HBOK.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)