HBOK dieper in de penarie na forse nederlaag bij EDO

De tweede seizoenshelft leek in januari goed te beginnen voor HBOK na een duidelijke zege op Blauw-Wit Beursbengels. Twee weken later is de ploeg van trainer Marc Onsia weer terug bij af. De Zunderdorpers gingen bij EDO met keiharde cijfers onderuit: 5-0. De zorgen onderin worden alsmaar groter.

Het bekende euvel van HBOK van dit seizoen kwam weer naar voren: het missen van kansen. “Het is ongelooflijk. Ik vond ons voor de rust zeker niet slechter, maar we scoren de kansen niet. Na rust lieten we na de 3-0 en 4-0 de koppies hangen. Het was vandaag dramatisch”, blikte Onsia terug.

De keuzeheer zag zijn ploeg in de openingsminuut via Max Sajet meteen een grote kans missen. Binnen het kwartier was het aan de andere kant wel raak. Joost Kuhlmann opende de score voor de Haarlemmers. HBOK had na daarna orde op zaken kunnen stellen vanaf de stip, maar Tom de Lange had het vizier niet op scherp.  EDO was wel koelbloedig voor de goal. Bob Kemper verdubbelde na ruim een halfuur de voorsprong voor de thuisploeg: 2-0. Dit was ook meteen de ruststand.

Onsia hamerde tijdens de pauze op de concentratie en het benutten van kansen. Joey Noordenbos had voor de aansluiting kunnen zorgen, maar wederom had hij pech in de afronding. Na ruim een uur op de klok gooide EDO het duel binnen twee minuten volledig op slot. Richie Yeboah tekende uit de rebound van een afstandsschot op de paal voor de 3-0. Kemper zorgde voor de 4-0 en zijn tweede treffer van de middag.

Na deze treffers was het verzet van HBOK gebroken. De werklust ontbrak en de ploeg was niet bij machte om er nog wat van te maken. EDO had nog wel zin in een treffer en Kemper was behoorlijk. De aanvaller bepaalde op fraaie wijze de eindstand op 5-0 en zorgde zo voor zijn hattrick.

Komend weekend staat voor HBOK de degradatiekraker tegen hekkensluiter Castricum op het programma. Om niet verder achterop te raken is een overwinning het enige dat telt voor de witgroenen. “Vandaag ontbrak de werklust op de belangrijke momenten. Als die er tegen Castricum wel is, komt het wel goed”, keek Onsia vooruit. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag tweede klasse A.

Verslag: Justin Crombeen

Foto’s: Rikus de Lange

 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)