HBOK door nederlaag tegen ZOB terug bij af

Zaterdag tweedeklasser HBOK is er niet in geslaagd om de overwinning op Arsenal een goed vervolg te geven tegen middenmoter ZOB. De ploeg van Jan de Haze verloor op eigen veld met 0-1 en zag Max Sajet met rood (twee keer geel) vertrekken.

De Zunderdorpers leden veel onnodig balverlies en hadden hun handen vol aan ZOB-middenvelder Dennis Jansen. Zijn schot werd na een kwartier goed gestopt door doelman Robin Thiel, die de geblesseerde Raymond Dirven verving. HBOK creëerde zelf weinig doelkansen. Max Sajet en Dani Braspenning hadden bovendien het vizier niet op scherp. Aan de andere kant van het veld hield Thiel zijn ploeg op de been door ook een inzet van de doorgebroken Nigel Schaasberg te keren.

Zes minuten na rust werd Thiel alsnog geklopt. Colin Coenderman (ex-Purmersteijn) werd aan de rechterkant de diepte ingestuurd en zijn afgemeten voorzet werd door de goed voor zijn man komende Schaasberg binnen gekopt: 0-1. Nadat Sajet drie minuten later zijn tweede gele kaart kreeg en HBOK met tien man verder moest, leek de wedstrijd gespeeld. Gek genoeg liet ZOB zich met een man meer terugtrekken en leverden lange ballen van HBOK een paar fraaie luchtduels op.

Toch waren de beste kansen nog steeds voor de gasten uit Zuidoostbeemster. Schaasberg treuzelde teveel en zag zijn inzet via een verdediger naast het doel eindigen en Thiel kwam in een één-tegen-één-situatie met de ingevallen Diovaris Balentina als winnaar uit de strijd. Kid Ronday kreeg nog een paar mogelijkheden op de gelijkmaker, alleen werd hij eerst door verdediger Mike van Koert van scoren afgehouden en vlak voor tijd keerde doelman Björn Huisman een afstandsschot.

Door de nederlaag blijft HBOK voorlaatste staan en is de achterstand op de veilige elfde plek gegroeid naar vier punten. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag tweede klasse A.