HBOK door winst stapje dichterbij het einddoel

Bijna, bijna wist de aanwinst van HBOK, Leon Schipper, zijn nieuwe club pootje te lichten door twee keer te scoren. Het pakte uiteindelijk voor bijna alle partijen goed uit. Schipper heeft zich bij zijn nieuwe ploeggenoten in de kijker gespeeld, HBOK ging er met de punten vandoor tegen Zwaluwen ’30 en blijft koploper in zaterdag 2a.

Met een volle antibioticakuur in het lijf, moest Mohad Zaoudi zich behelpen met de telefoon aan het oor. De trainer-coach had zich gedwongen ziek gemeld en lag vol spanning op de bank. Het korte lijntje met de bank, aangevoerd door Rachid Lamalam en Jaap Ronday, bracht soelaas maar niet minder spannend.

HBOK bleek bovenliggend in Hoorn, waar Yassin El Yaakoubi voor de 0-1 voorsprong zorgde, De dekselse Leon Schipper, die komende zomer het groene shirt van HBOK draagt, gaf even een visitekaartje af: 1-1.

Na rust wist Tom de Lange voor 1-2 te zorgen, maar allerminst was het nog een geruststellende tussenstand. Opnieuw was het Schipper die zijn Zwaluwen naast HBOK bracht. De bank besloot tot een tactische wissel en bracht Joel Donald binnen de lijnen. Bij zijn eerste balcontact, een prima aanname maakte de invaller uiteindelijk het verschil: 2-3. HBOK kwam er nog een paar keer gevaarlijk uit; opnieuw El Yaakoubi was trefzeker en wist de wedstrijd in veilige haven te loodsen: 2-4.

Omdat Jong Holland eenvoudig Monnickendam (7-2) opzij wist te zetten blijft het puntverschil in de top minimaal. HBOK mag nog twee keer thuisspelen, waaronder op de laatste speeldag tegen het Amsterdamse Wartburgia, dat ook nog knokt voor de punten om zich te kunnen handhaven.

Foto’s: Merlijn Rademaker

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in zaterdag 2a

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)