HBOK doorstaat eerste tentamen dankzij hattrick van Kid Ronday

Op weg naar handhaving in de zaterdag tweede klasse kan HBOK een vinkje zetten achter de eerste test. De ploeg van Jan de Haze versloeg derdeklasser IJmuiden met 5-2. Spits Kid Ronday nam zijn verantwoordelijkheid en tekende voor een hattrick.

Na twee nederlagen op rij, waardoor HBOK veroordeeld was tot nacompetitie, konden de Zunderdorpers de zoete smaak van een overwinning goed gebruiken. Zeker nu er maar één opdracht is: drie keer winnen voor lijfsbehoud. Eén slippertje is fataal. Tegen IJmuiden kwam de zege amper in gevaar. Vrij snel in de wedstrijd zat de thuisploeg, die het zonder Tom de Lange, Tim Beelen (beiden geschorst) en Raymond Dirven (blessure) moest doen, in een zetel.

Ronday was in de openingsfase nog niet in het spel voorgekomen, maar zijn eerste balcontact na drie minuten was gelijk goud waard. De spits controleerde een voorzet en prikte na drie minuten de 1-0 binnen. Nadat Dani Braspenning er vlak voor rust uit een strafschop 2-0 van maakte, leek HBOK in cruise-control op de halve finale af te kunnen gaan.

In de tweede helft beet IJmuiden flink van zich af. De ploeg van oud-prof Anthony Correia (ex-Telstar) gooide er wat fysieke strijd in en kwam zelfs terug in de wedstrijd. Met een omhaal verkleinde Floyd Hille de achterstand: 2-1. Vervolgens ging het heel snel. Acht minuten later stond er 4-2 op het scorebord. Stein Wiedemeijer, vlak daarvoor in het veld gekomen, zag zijn schot verlengd worden door de hak van Ronday: 3-1. Milan van Essen bracht IJmuiden vervolgens weer terug in de wedstrijd, waarna Max Sajet zijn goede wedstrijd bekroonde met de 4-2.

“Volgens mij knakte er daarna iets bij hun”, zei Ronday. Een kwartier voor tijd gooide hij de wedstrijd, op aangeven van Sajet, in het slot met zijn derde van de middag. “Dit is heel belangrijk. Een heerlijk gevoel ook. We hebben een onzeker seizoen gehad, niet altijd even best en als je dan met 5-2 wint, is dat voor het gevoel erg lekker. Ook voor mij.”

Nu IJmuiden is verslagen, komt volgende week weer een ploeg uit die regio op bezoek in Zunderdorp: Stormvogels. Die ploeg won met 3-0 van Sporting Andijk. Daar is HBOK overigens niet bang voor. “Wij weten dat we beter zijn dan de tegenstander. Twee keer winnen en we blijven gewoon tweedeklasser.”

Kijk hier voor alle uitslagen en het programma in de nacompetitie zaterdag.

Foto’s Rikus de Lange

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)