HBOK geeft tegen Zuidvogels voorsprong uit handen

De Amsterdamse verenigingen zijn druk bezig met de voorbereidingen richting het seizoen 2021/2022. Ook HBOK speelde zaterdagmiddag een oefenduel. De club nam het op tegen eersteklasser HSV De Zuidvogels.

Het was voor de toeschouwers op het complex weer een verademing om bij HBOK een wedstrijd langs de kant te kijken. De vereniging sprak sinds de komst van hoofdtrainer Kai Meeuwsse nog luider de doelstelling uit om te promoveren naar de eerste klasse, waardoor de wedstrijd een ideale gelegenheid was om te zien waar HBOK staat in de ontwikkeling van de groep om de ambities werkelijkheid te laten worden.

Het basisteam kreeg van Meeuwsse de opdracht mee om een aantal hoofdaspecten van het spelsysteem goed uit te voeren. Dat was direct te zien in de eerste helft, want met vijf goede momenten van druk zetten zag de oefenmeester dat de trainingen van de afgelopen periode niet voor niets waren. HBOK kwam dan ook op voorsprong. De Amsterdammers kregen een strafschop die Jeffrey Bok feilloos verzilverde: 1-0. Vlak voor rust verdubbelde Romello Austin de voorsprong door na een mooie passeeractie de bal in de bovenhoek te schieten: 2-0.

In de tweede helft besloot Meeuwsse een aantal wissels toe te passen, waardoor het goede spel van de eerste helft moeilijk was vast te houden. Zuidvogels kwam vervolgens terug in de wedstrijd na een goed uitgevoerde counter. Het was echter niet het enige omschakelmoment dat HBOK de das om deed, want vlak daarna zette de tegenstander ook nog de 2-2 op het scorebord. Daardoor sloten beide ploegen het duel af met een gelijkspel.

Tekst: Jordi Smit

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)