HBOK geeft twee keer voorsprong uit handen tegen Monnickendam

HBOK is er in de zaterdag tweede klasse A niet in geslaagd om voor een verrassing te zorgen. Tegen hoogvlieger Monnickendam gaf de ploeg van Jan de Haze een 2-0 en 3-2 voorsprong uit handen en moest uiteindelijk genoegen nemen met een punt: 3-3.

Na vier nederlagen op rij snakten de Zunderdorpers weer naar een overwinning. Door een schuiver van Jeffrey Gits en een fraaie volley van Max Sajet begon HBOK in het eerste halfuur uitstekend. Nog voor de rust deed Monnickendam via Arno Boes iets terug: 2-1.

In de tweede helft profiteerden de gasten van een stroef begin van HBOK. Voormalig HBOK-speler Luke van Rheenen tekende voor de gelijkmaker. Middels een penalty bracht Dani Braspenning, in de winterstop overgekomen van De Dijk, de thuisploeg weer aan de leiding: 3-2. Toen Van Rheenen twintig minuten voor tijd met een rode kaart kon vertrekken en Monnickendam verder moest met tien man, leek de eerste zege van HBOK onder De Haze aanstaande.

In plaats van te profiteren van het overtalsituatie, liepen de Zunderdorpers steeds verder achteruit en riepen zij het onheil over zichzelf af. In de slotfase strafte Monnickendam dit af. Arno Boes bracht de 3-3 eindstand op het scorebord.

Met dit punt schiet HBOK weinig op. De concurrenten speelden ook gelijk, waardoor zij de kans lieten liggen om in te lopen. Volgende week gaat HBOK op bezoek bij Arsenal, dat met zes punten meer op een veilige plek staat. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag tweede klasse A.